Stena Line og Frederikshavn Kommune vil have et stort outlet-center i Frederikshavn midtby. Foto: Kanal Frederikshavn

Borgmester: Vi vil have et Outlet i Frederikshavn

Frederikshavn Kommune samarbejder med Stena Line målrettet på at bane vejen for realiseringen af et stort outlet i Frederikshavn midtby.

De svenske turister skal have et argument mere for at tage færgen fra Gøteborg til Frederikshavn i form af outlet, hvor kunderne kan åbne store rabatter på mærkevarer til nedsatte priser. Det mener både Stena Line og Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S). 

Stena Line afviklede i maj en konference i Frederikshavn for aktører i hele Vendsyssel. 

- Budskabet var ikke til at tage fejl af. Vi skal tage os sammen i Nordjylland og sørge for at skabe "reason to go" for svenskerne - altså en grund til at rejse med færgen fra Göteborg til Frederikshavn, siger borgmester Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn. 

En helt konkret forslag fra Tony Michaelsen, som er direktør på Stena Lines danske ruter, er et stort outlet-center i Nordjylland. Den idé er Frederikshavn Kommune så begejstret for, at man har arbejdet videre med den lige siden. Det handler om at finde det rigtige sted, myndighedsbehandling, parkeringspladser med mere. Driften må andre naturligvis tage sig af.

- Vi har i den forbindelse blandt andet haft en god dialog med handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK for at høre, om de ser et outlet som et gode eller en ulempe. De er med på idéen, hvis placeringen bliver central i byen. De bakker op om al aktivitet, der trækker folk til midtbyen, fortæller Birgit S. Hansen.

Hun vil ikke nærmere ind på, om realiseringen af et outlet et nært forestående, ligesom hun ikke ønsker at løfte sløret for, hvor dette Outlet eventuelt kan placeres i midtbyen.