LIGE NU:

Botanisk Have får to millioner kroner til vilde planter

Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn får to millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Donationen vækker naturligvis glæde hos bestyrelsen bag Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn, at haven netop har modtaget nyheden om, at man får hele to millioner kroner til havens projekt ”Danmarks vilde planter”.

- Det er helt fantastisk især i en tid, hvor der ikke er så meget at glæde sig over, lyder det fra formanden for bestyrelsen, Preben Reinholt Andersen.

Projektet strækker sig over et område på hele 15.000 kvadratmeter og skal blandt andet indeholde flere gamle danske planter, der ikke længere kan ses mange steder.

- Blandt andet får vi planter fra et lukket forskningsprojekt på Fyn, det er planter, der skal leve videre, og som, man fundet ud af, vil passe godt oppe hos os. I det hele taget handler det om, at bevare den danske natur, som man ikke falder over hver dag alle steder, så på den måde bliver det helt unikt, siger Preben Reinholt Andersen.

Bangsbo Botaniske Have er fortrøstningsfuld i forhold til at få gennemført projektet, selv om man trods den store donation fra A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond fortsat mangler penge til at færdiggøre den del af haven.

Projektet koster omkring 3,5 millioner kroner, og haven skyder selv 600.000 kroner i det.

- Vi har stadig nogle ansøgninger ude til fonde, så vi tror på, det kan lade sig gøre, siger Preben Reinholt Andersen.

Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn har eksisteret i mere end 30 år og er beliggende i direkte tilknytning til Herregården Bangsbo, som er hjemsted for Nordjyllands Kystmuseum og ligeledes rummer Bangsbo Dyrepark.

Det er en kreds af frivillige ildsjæle og et fastansat gartneruddannet personale har igennem alle årene arbejdet målrettet frem mod fuldendelse af de planer, der ligger for den Botaniske Have.

Området ejes af Frederikshavn Kommune, der igennem alle årene har ydet og yder økonomisk støtte til sikring af Havens daglige drift og vedligeholdelse, og dermed den fortsatte eksistens for Haven. Haven gæstes årligt af flere end 150.000 besøgende dels fra lokalområdet, fra hele Danmark såvel som et talrigt udenlandsk publikum.

Haven er åben for alle, så man kan følge med løbende i tilblivelsen af det nye projekt med vilde planter, der ventes at stå klar inden for et år.

A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

E45 3

Varetægtsfængslet efter knivstik på motorvej

A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

Til forsiden

Til forsiden