LIGE NU:

Brand i losseplads udviklede kraftige røgskyer

Brand i giftigt materiale udviklede kraftig røg ved genbrugsstation nær Frederikshavn.

En kraftig røgsky stod over Genbrugsstationen ved Ravnshøj vest for Frederikshavn fredag aften. Her var en bunke af forskellige uorganiske materialer pludselig brudt i brand.

- Det er noget værre noget. Det er noget giftigt, når det brænder, så det var med at få det slukket hurtigt. Der var en del røg, men ikke særlig meget ild. Men nogle gode naboer på stedet var hurtige til at kalde os, og så rykkede vi på den, forklarer Thomas Dybbro, indsatsleder hos Nordjylland Beredskab.

Hvordan branden opstod er stadig uvist, men det kan have været glas, der har forstærket solens stråler, siger indsatslederen. 

Bunken bestod af materialer som eksempelvis Rockwool, pvc-plastik og gipsplader. Den havde et omfang på mellem 3.000 og 4.000 kubikmeter, forklarer indsatslederen. 

- Vi forsøger simpelthen at kvæle ilden ved at køre en masse jord ovenpå, og så komprimerer vi jorden ved at køre ovenpå den. Samtidig har vi gravet en rende rundt om for begrænse ilden, siger Thomas Dybbro. 

Tre brandkøretøjer blev kaldt til stedet, men de blev ikke taget i brug, fordi man kunne få ilden under kontrol ved hjælp af kvælningen med jord. 

- Og så får folkene herude besked på at holde øje med det resten af aftenen og natten, så ilden ikke genopblusser, lyder det fra indsatslederen. 

I 2018 var der også brand på lossepladsen