LIGE NU:

Brandfolk fra syv stationer sendt til naturbrand

En stor naturbrand ved Råbjerg Mile er stadig ikke under kontrol. Brandfolk fra syv stationer i Nordjylland hjælper med slukningsarbejdet.

Opdatering 19.38: Branden er nu under kontrol, men slukningsarbejdet forventes at fortsætte ud på natten til mandag.

Brandfolk fra Ålbæk, Skagen, Hjørring, Sindal, Frederikshavn, Hirtshals og Thisted er kørt til plantageområdet mellem Skiveren og Ålbæk, hvor en større naturbrand netop nu er ved at blive slukket.

Derudover er frivillige brandfolk fra Frederikshavn og Hjørring også kaldt ind.

Branden opstod omkring klokken 14 søndag eftermiddag, og slukningsarbejdet er besværliggjort af, at der er en kraftig vind i området. Derudover er der også meget tørt efter de seneste varme dage.

Til at begynde med blev der sendt beredskab fra Ålbæk, Skagen, Sindal og Hjørring, men på grund af brandens omfang har der været behov for at kalde ekstra beredskab ind.

Det er ikke til at sige, hvor lang tid slukningsarbejdet vil tage, og der er derfor behov for nogen, der kan stå klar til at tage over fra de brandfolk, der lige nu kæmper med ilden og røgen, oplyser Nordjyllands Beredskab, der netop er ved at kalde folk ind.

Nordjyllands Politi har afspærret dele af Råbjergvej, fordi det er her samlingspunktet for indsatskøretøjerne er. Derudover er der i dette område kraftig røgudvikling med røg, der blæser ind over vejen, og der kan derfor opstå farlige situationer.

Nordjyllands Politi beder alle borgere, der ikke har meget vigtige ærinder, om at holde sig væk fra Råbjergvej og holde sig væk fra steder med røgudvikling.