Foto: Betina Garcia, Scanpix.

Byggeboom på toppen af Danmark

Nye lagerhaller og kontorfaciliteter skyder op på Skagen Havns vesthavn.

Byggeriet på Skagen Havns vesthavn er i fuld gang. Det er særligt fiskerne, der bygger nye faciliteter og satser på endnu mere industri ved havnen.

I øjeblikket er havnen i gang med at skabe platformen for en etape 3 af havneudvidelsen, som vil give fiskeriet endnu bedre rammer med en landudvidelse på 130.000 kvadratmeter og 730 meter ny kaj.

- Vi har fået indikationer fra svenske fiskere, der ønsker en tættere tilknytning til Skagen, hvis vi får etableret yderligere kajfaciliteter, så de har bedre mulighed for kajplads, fortæller administrerende direktør på Skagen Havn Willy B. Hansen.

På nuværende tidspunkt er rejefiskerne Henrik Terpet og Brian Sørensen fra S386 Casilo ApS ved at få opført en ny hal på 600 kvadratmeter på Kuttervej 11 med kontor og lager til opbevaring af grej. De har godt gang i rejefiskeriet, og får leveret en ny trawler i juni næste år. Derfor har de brug for mere plads.

 Vi er rigtig glade for at have Skagen Havn som vores hjemhavn. Alle faciliteterne er til stede her, og det er et ideelt sted for fiskeriet.

Michael Axelsson, Sunnaland

-  Vi har lige nu en mindre hal sammen med Brians bror, men vi har god tro på fremtiden. Vi har derfor bestilt en ny trawler, og vi får behov for ekstra plads til vores udstyr. Vi er rigtig glade for at være på Skagen Havn, som har alle de faciliteter, vi skal bruge, siger Henrik Terpet.

Også det svenske pelagiske fiskefartøj Sunnaland opfører en stor lagerhal på omkring 600- 700 kvadratmeter. I de forrige år har fiskefartøjet landet omkring 8.000 af deres cirka 10.000 tons fisk om året i Skagen Havn, hvor de har haft anpart i en mindre hal på havnen i mange år. Men det er ikke stort nok længere.  Mikael Axelsson fra Sunnaland håber den nye lagehal, kan stå færdig om et års tid.

- Skagen Havn styrer processen, og de er ved at finde ud af mulighederne og information om tilførsel af el og vand, så vi kan gå i gang. Havnen bygger også et nyt vejstykke ind til grunden, som ikke har været brugt før. Vi er rigtig glade for at have Skagen Havn som vores hjemhavn. Alle faciliteterne er til stede her, og det er et ideelt sted for fiskeriet, siger Michael Axelsson.

Michael Axelsson fra Sunnaland ser også frem til en mulig havneudvidelse.

- Det vil betyde vældig meget med en udbygning af havnen. Det ville være fantastisk med endnu mere kajplads, og det vil måske kunne trække en ny fabrik til Skagen, som kan tage i mod fisk. Det vil være super for fiskeriet og for os svenskere, som har vores livline til fiskeriet her i Skagen Havn, siger han.