00:34

Byrådsmedlem for Venstre i Frederikshavn Pia Karlsen træder ud af kommunens børne- og ungdomsudvalg, fordi hun har mistet tilliden til ledelsen i forvaltningen.

Byrådsmedlem Pia Karlsen (Venstre) forlader Frederikshavn Kommunes børne- og ungdomsudvalg, fordi hun har mistet tilliden til ledelsen i forvaltningen

1 af 2

Byrådsmedlem forlader sin post på grund af manglende tillid

Byrådsmedlem Pia Karlsen (Venstre) forlader Frederikshavn Kommunes børne- og ungdomsudvalg, fordi hun har mistet tilliden til ledelsen i forvaltningen

Pia Karlsen har fået nok af det, hun selv betegner som skjulte dagsordener og fordrejninger på grænsen af manipulation i ledelsen af børne- og ungdomsforvaltningen Frederikshavn Kommune. Hun meddeler nu, at hun forlader sin post som næstformand for det politiske børne- og ungdomsudvalg.

- Min oplevelse er, at arbejdet i udvalget har ændret sig og har fået karakter af "skjulte dagsordener" og "fordrejninger" grænsende til manipulation, fortæller Pia Karlsen.

Kritikken kommer få dage efter, at netop det politiske udvalg, som Pia Karlsen nu har anmodet om at blive fritaget fra, er kommet i også mediernes søgelys, da det viser sig, at en gruppe unge, børn helt ned i 12-års alderen, har massive problemer og samtidig synes at være blevet overset i systemet og ikke modtaget den fornødne hjælp til bla. at kunne holde sig fra kriminalitet. 

Akut har politikerne i børne- og ungdomsudvalget netop iværksat en række tiltag, som af formanden for udvalget, Christina Lykke Eriksen (SF), betegnes som "brandslukning" i et forsøg på at rette op og få de unge på ret kurs igen.

- Arbejdet i børne- og ungdomsudvalget har en rigtig stor plads såvel i mit hoved som i mit hjerte og er derfor også et område, hvor jeg i næsten syv år har brugt mange timer. Men jeg har "mærket efter" og er nået frem til, at jeg ikke kan fortsætte arbejdet i et udvalg, hvor jeg, hvad enten det er berettiget eller uberettiget, har mistet tilliden til ledelsen i den forvaltning, der skal gøre os politikere i stand til at træffe kvalificerede beslutninger, siger Pia Karlsen og afviser, at selv om hendes beslutning er taget torsdag aften efter netop det møde, hvor politikerne blev orienteret om den alvorlige situation for en række af kommunens unge, der er kommet på kant med loven med bl.a. narko og narkohandel, så er det ikke den konkrete situation, der gør, at hun nu har truffet sit valg om at trække sig fra posten som næstformand for netop det udvalg.

- Jeg vil ikke pege på konkrete sager eller eksempler, men jeg har forelagt mine holdninger overfor forvaltningen, og jeg føler ikke, at alting bliver lagt frem for os politikere, at ikke alt materiale bliver fremlagt, så vi kan risikere at tage forkerte beslutninger på forkert grundlag. Deraf min manglende tillid, forklarer Pia Karlsen.

Hun tilføjer, at grænsen er nået, og hun må tage konsekvensen af, at hun synes, at tingene ikke længere hænger sammen, som hun udtrykker det.

Byrådet i Frederikshavn Kommune bliver onsdag i forbindelse med byrådsmøde orienteret om hendes beslutning og de deraf følgende omrokeringer i Venstres gruppe på udvalgsposterne.