Dale Mitchell og Galansky sender White Hawks i Final 4-finale

En veloplagt Dale Mitchell sendte Frederikshavn White Hawks i Final4-finalen efter en 2-1-sejr fredag over SønderjyskE.

De store stjerner er bedst, når det gælder - på godt og ondt. Det var canadieren med tre udvisninger, et mål og en assist, for i en tæt kamp med få mål var Dale Mitchell afgørende i Final4-semifinalen.

Mitchell, velspillende Tadeas Galansky og et generelt veloplagt hold sørgede for White Hawks-triumfen, og de hvide er dermed i finalen mod Rungsted eller Aalborg, som spiller den anden semifinale fredag aften.

White Hawks' trup var uændret i forhold til de seneste to sejre over Herning og Esbjerg.

Første periode endte uden scoringer, men det var en underholdende, tempofyldt og chancerig kamp. Skudstatistikken 11-6 til SønderjyskeE gav et fint indtryk af chancefordelingen. Dog havde White Hawks det største tilbud, skriver Kanal Frederikshavn.

Efter godt 16 minutter fandt Cam Spiro - igen en fornøjelse at følge i WH-trøjen - Alexander Bumagin midt foran målet. Med keeper Patrick Galbraith ude af balance var det guf for russeren, men han kiksede. Derudover ramte Ian Brady stolpen.

Jari Pasanen krævede inden kampen disciplin, men allerede efter fem minutter var både Alexander Bumagin og Dale Mitchell blevet sendt i straffevoksen. Bumagins udvisning efter blot 27 sekunder udløste et bombardement mod Tadeas Galansky, og ikke mindst Steffen Franks friløber var farlig. Heldigvis for høgene tryllede den høje tjekke med stribevis af atletiske redninger i de første 20 minutter.

En overtændt Dale Mitchell blev ramt af endnu en udvisning i slutningen af første periode, men ved samme lejlighed røg to sønderjyder ud. Høgenes første overtalsspil endte uforløst og uden nogen scoring. I stedet havde SønderjyskE en to-mod-en situation, hvor kaptajn Rasmus Søndergaard flot kastede sig ned og blokerede.

I tiden 29:28 bragte Dale Mitchelle White Hawks foran med 1-0. En aflevering nærmest bag målet havnede hos canadieren. Han styrede direkte mod SønderjyskE-målet. Galbraith reddede, men Mitchell var straks over returen og scorede - lige foran de sønderjyske fans. Det kunne han lide.

Der gik desværre kun et par minutter, inden SønderjyskE udlignede. Kaptajn Rod Pelley sendte den lille gummiskive forbi Tadeas Galansky.

Stillingen 1-1 holdt anden periode ud, hvor Cam Spiro i undertal havde den største chance, men Patrick Galbraith reddede. For Thomas Søndergaard sluttede kampen i tiden 34:24, hvor dommerne sendte WH'eren i bad efter en boarding.

White Hawks kom foran 2-1 i tiden 46:00. En helt fri Kristian Jensen midt foran mål var iskold og udnyttede effektivt Dale Mitchells perfekte aflevering bag mål.

SønderjyskE tog sin keeper ud til sidst, men uden succes. Jubel på isen og blandt de mange medrejsende fans. Aftenens sene opgør med Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capitals afgør, om det bliver et rent, nordjysk pokalopgør.