Skagen Blade Technology - med hovedkontor i gågaden i Frederikshavn - er Danmarks hurtigst voksende virksomhed. Foto: Skagen Blade Technology

Danmarks hurtigst voksende virksomhed

Skagen Blade Technology - med hovedkontor i gågaden i Frederikshavn - er Danmarks hurtigst voksende virksomhed.

Det er kun fem år siden, at Dennis Conradsen stiftede virksomheden som en udspringer af forældrenes livsværk, Skagen Sandblæseri & Skibsservice. Siden 2014 har Skagen Blade Technology haft en vækst på imponerende 6.400 procent.

Sidste år kom virksomheden ud med en bruttofortjeneste på 54,5 millioner kroner, mens resultatet endte på 6,3 millioner kroner efter skat mod 1,9 millioner kroner året før.

Dennis Conradsen kan nu smykke sig med titlen Årets Gazellevinder i Nordjylland. En titel, han dog ikke jubler højt over, skriver kanalfrederikshavn.dk.

- Det er okay. Vi laver også en lille ceremoni på kontoret, men det er ikke sådan, at jeg går igennem gågaden med armene over hovedet, udtaler Dennis Conradsen til Børsen.

Flere år med massiv vækst og øget konkurrence på det danske marked gør, at Skagen Blade Technology, der reparerer vindmøller, nu satser endnu hårdere i udlandet. Virksomheden har i år åbnet en afdeling i Portland i USA og har oprettet et britisk datterselskab. Planen er desuden at åbne en afdeling i Australien om nogle år, skriver kanalfrederikshavn.dk.

- Vi har ikke tømt Danmark for opgaver, men vi er nødt til at være mere globale, så vi hele tiden har et kontinuerligt flow i omsætningen, siger Dennis Conradsen til Børsen.

I jagten på yderligere vækst er den unge direktør i Frederikshavn i fuld gang med at udvide forretningsområderne. Han har søgt patent på en mobil modulhal, som han fik idéen til allerede som 15-årig, da han spillede floorball i Tjekkiet i en oppustelig hal. Opfindelsen skal gøre det nemmere at lave længere og komplicerede reparationer af vindmøller. Derudover han har skabt sin egen kollektion af bæredygtigt arbejdstøj, som han også gerne vil sælge til andre virksomheder.