LIGE NU:

Danskundervisning skal sikre arbejdskraft og lette integration

På flere virksomheder i Frederikshavn får de ansatte tilbudt sprogundervisning. Undervisningen skal sikre arbejdskraften og lette integrationen for de medarbejdere, der er rejst til Nordjylland for at få job.

Danskundervisning skal holde på arbejdskraften. Så enkelt er målet for de virksomheder, som har tosprogede eller udenlandske medarbejdere i Frederikshavn. På fødevarefabrikken Launis i Aalbæk får 12 ansatte undervisning hver tirsdag efter arbejde.  

- Sprogundervisningen er med til at kvalificere medarbejderne, og det er med til at skabe en bedre jobsituation for både dem og os. Og så har vi ud over vores egne medarbejdere forsøgt at få flest mulig fra lokalsamfundet med til undervisningen, så vi samlet set opnår en højere grad af integration, siger Ditte Nielsen, administrationschef ved Launis, i en pressemeddelelse.

Det er VUC & hf Nordjylland i Frederikshavn, som står for selve danskundervisningen.

- Set med mine øjne kan der ikke stilles spørgsmål ved nødvendigheden af undervisningen. Den er afgørende for at fastholde de mennesker, der er kommet hertil for at arbejde, og som vi har brug for skal blive for at sikre arbejdskraften fremover, siger Tommy Sylvest, der er afdelingsforstander ved VUC & hf Nordjylland.

Sprogundervisningen er en del af Frederikshavn Kommunes bosætningsstrategi, der skal fastholde den udenlandske arbejdskraft i kommunen. Målet med undervisningen er, at virksomhedernes medarbejdere skal bosætte sig i lokalsamfundet med deres familier.