Der er gode muligheder for kvinder i de blå erhverv

04:49

Maskinmesterelev opfordrer flere kvinder til at søge de maritime erhverv. Video: Hans-Christian Lauritzen

Undersøgelse viser, at kun 21 procent af de ansatte i de såkaldte blå erhverv er kvinder. I dag blev der holdt konference i Frederikshavn om emnet, for der er faktisk masser af muligheder og udstrakte hænder fra virksomhederne til lige netop kvinderne.

Der er alt for langt mellem de kvindelige ansatte i de blå erhverv, og det skal der gøres noget ved, mener man i industrien. 

En undersøgelse fra Danske Maritime og Danske havne viser, at kun 21% af de ansatte i de såkaldte blå erhverv er kvinder. Tallet har været stabilt siden 2012, og undersøgelsen viser også, at kvinderne primært er ansat i administrationen.

Kun 7% af de ansatte kvinder i de maritime erhverv har en teknisk uddannelse.

I dag blev der holdt konference om emnet i Frederikshavn, hvor der blev lanceret et nyt netværk for kvinder i de maritime erhverv. 

- Jeg tror, det er en styrke, at kvinderne bliver i vores branche. Det vil være med til at få skabt åbenhed og være med til at få fortalt, hvor sjovt det er at være i branchen. Vi håber, at det vil få flere til at søge ind i branchen, siger Jenny Braat, der er administrerende direktør i Danske Maritime. 

Der er for langt mellem de kvindelige medarbejdere. Det skal nyt netværk gøre noget ved. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Hos Vestergaard Marine Service har de ansat 22 i 2019. 4 af dem var kvinder. De har 80 uopfordrede ansøgninger liggende. Kun 7 af dem er fra kvinder.

Vestergaard Marine Service vil gerne have flere kvinder ansat. Ifølge HR Manageren giver det virksomheden nye værdier. 

- Der er nogle mødre og fædre, vi skal have bearbejdet omkring det her, at piger og kvinder godt kan komme i den branche her, siger Lene Understed Jacobsen, der er HR Manager hos VMS Group i Frederikshavn. 

Ifølge en undersøgelse , som Damvad Analytics har lavet for Danske Maritime og Danske Havne går udviklingen mod flere højtuddannede i sektoren, men der er fortsat en lav kvindeandel i de hyppigst efterspurgte uddannelser. 

Der er for langt mellem de kvindelige medarbejdere. Det skal nyt netværk gøre noget ved. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Forsiden lige nu