LIGE NU:

Det eskalerede hurtigt: Vold mod politiet i Ålbæk

Det startede med en tunet knallert - men udviklede sig til vold mod politiet og to anholdelser i Ålbæk onsdag eftermiddag.

Da politiet onsdag eftermiddag kom kørende i en civil bil, så de i Ålbæk en mand på en knallert, der kunne køre noget stærkere end det tilladte.

Han blev bragt til standsning, og de to civilklædte betjente præsenterede sig. Det forklarer vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen.

- De forklarer manden, at de mistænker ham for at køre for hurtigt og for at have tunet sin knallert. Ganske kort tid efter kommer en kvinde til stedet, fortæller han.

Kvinden, der er 48 år, hidsede sig op, og det samme gjorde manden på knallerten, der ikke vil oplyse politiet om sin identitet.

- Man forsøger at få ro på, men de er meget ophidsede, og kvinden bliver meget vred og slår med sin knytnæve på skulderen på en af betjentene, forklarer vagtchefen.

Dermed beslutter de to betjente sig for at anholde de to personer fra Ålbæk. Men de modsætter sig, og især manden sætter sig voldsomt til modværge og forsøger at gå fra stedet - samtidig med han overtræder ordensbekendtgørelsen, fordi han kommer med nogle ubehagelige ytringer.

De to personer, kvinden på 48 og en mand på 51, er nu anholdt og kørt til politigården i Frederikshavn. De kan se frem til en stribe af sigtelser, blandt andet for vold mod politiet, efter den voldsomme episode.