Foto: Lone Vad Dam

Drabsforsøg i Elling: 35-årigt offer er vågnet fra koma

Den 35-årige mand, der i slutningen af oktober blev fisket stærkt forslået og overhældt med benzin ud af en bil i Elling, er nu vågnet af sit koma - men han nægter at udtale sig til politiet.

Det er meget få ord, Nordjyllands Politi har fået ud af den 35-årige mand, der blev fundet stærkt forslået, fuld af stiksår og overhældt med benzin i en forulykket bil i Elling nord for Frederikshavn.

Faktisk har han indtil nu ikke villet  sige noget som helst om, hvordan han endte i den tilstand i bilen eller om de tre mænd, der efterfølgende er blevet varetægtsfængslet i sagen. 

Læs også To mænd fængslet i grov sag: Ville sætte ild til 35-årig

- Manden har ligget i koma, efter vi fandt ham i bagagerummet i bilen, men han vågnede i slutningen af sidste uge. Og han har ikke villet fortælle os noget indtil videre. Han ønsker ikke at udtale sig, fortæller Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi i Frederikshavn.

- Det kan der være flere forskellige årsager til, at han ikke vil. Det kan enten være frygt, eller at han måske selv har været mere involveret i noget, end han lige vil være ved, tilføjer Frank Olsen.

Indtil videre er de to mænd, der kørte bilen - en 41-årig og en 30-årig - blevet varetægtsfængslet. De kørte ind i en knallertkører i et kryds i Elling og endte med at stikke af fra ulykkesstedet og den 35-årige, der lå i bagagerummet. Siden er også en 48-årig mand blevet varetægtsfængslet i sagen, sigtet for drabsforsøg. Ingen af de tre har indtil videre ønsket at afgive forklaring til politiet. 

Læs også Grundlovsforhør: 48-årig nægter sig skyldig i drabsforsøg

- Det betyder bare, at vi må være lidt tålmodige. Vi er i gang med afhøre vidner i sagen og pårørende, og vi er ved at sikre spor fra gerningsstederne, og når vi ved noget mere dér, forelægger vi det for de anholdte og for den forurettede og ser, om det kan få dem til at snakke, siger Frank Olsen.

Historien har imidlertid en ekstra dimension, da en kvinde - som var kærester med den 35-årige mands bror - blev fundet død ved en å ved Elling kort efter fundet af den 35-årige mand i bagagerummet. Politiet leder endnu efter den endelige forklaring på, hvad de to lavede på egnen på det tidspunkt.

- Vi har selvfølgelig en teori, men den kan jeg ikke afsløre her. Vi skal gerne have den uforbeholdne forklaring fra de involverede, ikke én, de har kunnet læse sig til i medierne, siger Frank Olsen. 

Læs også Kvinde død på mark: Alkohol og kulde slog hende ihjel