00:36

Det var her på Lindegårdsvej i Frederikshavn, at den 49-årige mand blev stukket ihjel i 2017.

Drabssag: To mænd dømt for drab i Frederikshavn

En 59-årig får livstid og en 42-årig får 13 års fængsel for drabet på en mand i Frederikshavn.

Vestre Landsret har i dag dømt to mænd for drabet på en 49-årig mand i slutningen af august 2017. Manden blev dræbt i en trappeopgang i Frederikshavn.

Den ene mand, Jimmi Clausen på 42 år, er idømt 13 års fængsel for drabet. En dom, som overstiger den, han blev idømt i byretten. Dengang slap han med seks år for vold med døden til følge.

Den anden mand, Torben Jensen på 59 år, begik drabet, da han var prøveløsladt fra en anden fængselsdom for drab. Dette anser retten for en skærpende omstændighed, og derfor har han fået livstid for drabet på den 49-årige mand.

Prøveløsladt for anden drabssag

Torben Jensen blev i 2008 dømt for at have dræbt en 46-årig handicappet mand i december året før. Et drab, han fik 12 års fængsel for. I 2016 blev han prøveløsladt, og der gik altså kun et år, inden han stak en anden mand ihjel.

Drabet på den 49-årige mand i Frederikshavn skete på Lindegårdsvej 45 i Frederikshavn om aftenen den 20. august 2017. Offeret blev fundet død med knivstik i brystet, som havde ramt både hjertet, den ene lunge og en pulsåre.

Drabssagen var i oktober 2018 i byretten i Hjørring. Under sagen i byretten blev det oplyst, at offeret havde opsøgt de to drabsmænd og en kvinde på en adresse på Lindegårdsvej i Frederikshavn tidligere på aftenen.

Herefter opstod der ifølge politiet tumult imellem de tre mænd, og den 49-årige flygtede til en opgang, hvor han blev stukket ihjel.

02:37

Se indslag fra 22. august 2017, to dage efter drabet. 

Luk video