LIGE NU:

Drama på asylcenter: Ægtepar truede med at sætte ild til sig selv

Et ægtepar på Asylcenter Frederikshavn truede onsdag med at sætte ild til sig selv, efter de havde fået nej til asyl i Danmark.

Asylcenter Frederikshavn er onsdag formiddag spærret af, og et større opbud af både beredskab og politi holder foran centeret.

Årsagen er, at et iransk ægtepar på centeret har anskaffet sig et par dunke med benzin og truer med at sætte ild til sig selv. Parret har for nylig fået afslag på deres asylansøgning og skal derfor sendes til et andet asylcenter.

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg, til TV2 Nord.

- Vi er i forhandlinger med ægteparret nu, og vi har beredskabet til at holde standby uden for centeret, siger Poul Badsberg.

Politiet blev kaldt til asylcentret klokken 11, og efter et par timers forhandlinger er alarmen blevet afblæst igen, da det er lykkedes at få ægteparret talt ud af deres lejlighed, uden nogen kom til skade.

Asylcenter Frederikshavn bliver drevet af Vesthimmerlands Kommune og kan huse op til 412 beboere. 

Fra Vesthimmerlands Kommune, der driver Asylcenter Frederikshavn og flere andre centre i ni forskellige kommuner i Danmark, oplyser man, at episoder som denne er ekstremt sjældne. 

- Vi har kun én gang tidligere oplevet noget lignende, og det var, da en en ung mand på vores center i Ranum også ville tage sit eget liv. Men det er også det eneste, vi har prøvet på vores centre, siger kommunikationskonsulent for Asylcenter Vesthimmerland Lars Vestergaard til TV2 Nord.

Han fortæller, at der på centrene er fast procedure, hvis dramatiske hændelser skulle opstå, og i dette tilfælde er det at tilkalde politiet og lade dem gøre deres arbejde for at løse konflikten.

- Vores opgave er i denne forbindelse at give politiet så gode arbejdsbetingelser som muligt, nemlig at give dem plads og at holde nysgerrige folk væk, siger Lars Vestergaard.

Men det egentlige arbejde begynder først for kommunen, når konflikten er løst, fortæller kommunikationskonsulenten.

- De kommende dage og uger har vi en pædagogisk opgave foran os med at berolige beboerne og personalet. Sådan noget her er ikke rart for nogen, og for nogle af beboerne, som tit har oplevet frygtelige ting, før de kommer op til os, kan det vække nogle ting. Så dem skal vi have taget hånd om, siger Lars Vestergaard.