Billedet er taget, lige efter den 16-årige dreng blev sparket 5-10 gange det samme sted i hovedet.

Dreng banket på legeplads: Du får flere tæsk, hvis du melder det til politiet

En 16-årig dreng fra Frederikshavn blev fredag aften sparket flere gange i hovedet. Gerningsmanden truer med flere tæsk, hvis han melder det til politiet.

Du får flere tæsk, hvis du melder det til politiet.

Sådan lød det efter en 16-årig dreng fra Frederikshavn blev sparket i hovedet fem til ti gange fredag aften på naturlegepladsen i Bangsboskoven.

På trods af den hårde trussel, bliver overfaldet meldt til politiet mandag. Den 16-årige dreng, der fik tæsk fredag, ønsker, at der kommer endnu mere fokus på den vold, der er en del af de unges hverdag i Frederikshavn, og derfor har han fået sin mor til at fortælle om overfaldet til Kanal Frederikshavn.

Fredagens overfald er nemlig det seneste eksempel på den rå vold, som unge mellem 12 og 20 år begår i Frederikshavn. De mødes forskellige steder i større grupper. 

Læs også Kommune slår alarm: 12-13-årige samles i bandelignende grupper

Ifølge den 16-åriges mor er overfaldsmanden 18-19 år. Hun kender hans navn og ved, hvor han bor. 

- Han er én af dem, som styrer grupperne. Han har lavet mange ting. Hærværk, stoffer og vold. Men hvorfor bliver der ikke grebet ind? Hvorfor får han lov til det? Hvorfor har han så frie tøjler. Ved hans forældre ikke, hvad han laver? Han bor hjemme, men han skal hjælpes ud af sine problemer, siger moderen til den 16-årige til Kanal Frederikshavn.

Den 16-årige dreng fik sig en hjernerystelse og havde problemer med synet efter overfaldet. Moderen ringede til lægevagten, men da hun var nummer 17 i køen, ringede hun i stedet 112. Så kom der både en ambulance og to politifolk, og de to sidstnævnte var ikke overraskede, da de hørte navnet på den påståede gerningsmand. 

- De sagde noget i retning af: "Nå, okay ham". Men de kørte ikke op på naturlegepladsen. Der er kun én patrulje på vagt i Frederikshavn sådan en fredag aften, så de mente ikke, de kunne stille noget op over for 40-50 unge. Det er forfærdeligt, at det er sådan, siger moderen. 

Læs også Stoffer og våben skal bekæmpes på gaden i Frederikshavn

Hendes dreng blev overfaldet mellem kl. 22.00 og 22.30. Han var ikke mere end lige kommet hen på naturlegepladsen, før han fik tæsk.

Politiet tog billeder af den 16-årige, inden han blev kørt på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, men selve anmeldelsen af overfaldet sker først i dag.

- Det er skræmmende, at min søn er blevet truet med flere tæsk, hvis han melder det til politiet. Det kan ikke passe, at vi skal flytte, fordi sådan en fyr render rundt og har frit lejde. Der var ikke én eneste, som greb ind oppe på naturlegepladsen, siger moderen.

Moderen efterlyser mere politi på gaden i Frederikshavn. Hun tror ikke, at de gadeteams, som Frederikshavn Kommune har bevilget penge til, hjælper.

- Grupperingerne skal opløses og disse unge mennesker har ingen respekt over for almindelige voksne mennesker. Der skal mere politi i Frederikshavn. Jeg kunne jo fortælle, hvor han bor, men hvorfor kører de ikke derud? Han har brug for at komme på rette køl. Han skal have hjælp til at få et værdigt liv, siger moderen.

Den 16-årige skulle i dag være startet på Frederikshavn Produktionsskole i Elling, men fredagens overfald betyder, at skolestarten er udsat.