Drukneulykke i svømmehal vækker undren: - Vi ser ulykker andre steder, men ikke i samme frekvens
- Der sker ulykker en gang imellem, men ikke i den frekvens, siger Peter Otto Yde Thomsen med henvisning til, at der har været flere alvorlige hændelser i samme svømmehal.
Fredag aften skete der en drukneulykke i Frederikshavn Svømmehal. Ulykken, som endte med at koste en 11-årig dreng livet, var den tredje alvorlige hændelse i svømmehallen siden 2006.
Det er usædvanligt, at der sker ulykker som den, der kostede en 11-årig dreng livet, efter at han fredag aften blev fundet livløs i Frederikshavn Svømmehal.
- Der er utrolig stort fokus på sikkerhed, så jeg vil sige, der er meget stor tryghed ved at gå i svømmehallen, siger Peter Otto Yde Thomsen, der er formand for DGI Nordjylland.
Der sker jo ulykker en gang imellem, men ikke i den frekvens.
Peter Otto Yde Thomsen, formand, DGI Nordjylland
DGI samarbejder med 490 svømmeklubber i hele landet, og her er ifølge formanden kun få, spredte drukneulykker. Derfor undrer det også formanden for DGI Nordjylland, at der nu igen har været en alvorlig ulykke i Frederikshavn Svømmehal.
- Nu hører svømmehallerne jo ikke under DGI, men det gør svømmeklubberne. Der sker ulykker en gang imellem, men ikke i den frekvens, siger Peter Otto Yde Thomsen med henvisning til, at der har været flere alvorlige hændelser i samme svømmehal.
En skoleklasse var på tur, da den tragiske hændelse indtraf fredag aften. Klokken 19:38 gik et alarmopkald, og kort efter var paramedicinere fremme på stedet. Der blev ydet førstehjælp af livreddere, hvorefter drengen blev kørt til Aalborg Universitetshospital.
Tredje ulykke siden 2006 i samme svømmehal
Fredagens ulykke står ikke alene. I 2006 blev en otte-årig dreng hjerneskadet efter at være fundet bevidstløs i vandet i samme svømmehal, og i 2017 blev en 12-årig dreng fundet livløs i Frederikshavn Svømmehal. Drengen fik ingen mén af ulykken.
- Nu har jeg aldrig været i svømmehallen i Frederikshavn, og det er en uheldig sag, men jeg er sikker på, de nu vil kigge på deres egen procedure i Frederikshavn Svømmehal, siger Peter Otto Yde Thomsen.
- Man tænker jo altid over, hvad kunne man have gjort, og man kigger i sin egen svømmehal.
Svar fra Frederikshavn Kommune
Vores dybeste medfølelse går til familien med deres store og ufattelige tab. Vores tanker er med familie og venner i denne store sorg.
Lige nu har vi fokus på klassen, elever og forældre, som mødes i dag, hvor der også vil være krisepsykologer til stede.
På samme måde tager vi hånd om personalet i svømmehallen, der har haft oplevelsen helt tæt på og naturligt nok er dybt berørte og påvirkede af situationen.
Det er vigtigt at anerkende alle involverede for en professionel indsats i en presset og tragisk situation.
For brugere af svømmehallen, der fredag aften oplevede det tragiske tæt på, er der tilbud om kontakt med psykologer via telefonnummer 24 95 44 05.
Vi tager en direkte dialog med politiet i forbindelse med deres undersøgelser i den kommende tid, og peges der på forhold, vi på nogen måde kan ændre på for at øge sikkerheden, så gør vi det.
Thomas Eriksen, kommunaldirektør, Frederikshavn Kommune
Kommunaldirektøren i Frederikshavn Kommune, Thomas Eriksen, har ikke ønsket at stille op til interview, men han siger i et skriftligt svar til TV2 Nord, at kommunens tanker og medfølelse er med den 11-årige drengs familie og venner.
- På samme måde tager vi hånd om personalet i svømmehallen, der har haft oplevelsen helt tæt på og naturligt nok er dybt berørte og påvirkede af situationen, siger kommunaldirektøren.
De nærmere omstændigheder omkring drukneulykken undersøges nu af Nordjyllands Politi.
- Vi tager en direkte dialog med politiet i forbindelse med deres undersøgelser i den kommende tid, og peges der på forhold, vi på nogen måde kan ændre på for at øge sikkerheden, så gør vi det, siger Thomas Eriksen.