LIGE NU:

Ejendomme går som varmt brød

Coronakrisen har ikke fået boligsalget til at gå i stå. Tværtimod. Både i Frederikshavn og Sæby går boligsalget så godt, at man har oplevet særligt lave liggetider og behov for at ansætte flere medarbejdere.

Glem alt om coronakrise med frygtelige økonomiske konsekvenser for boligmarkedet. I Frederikshavn og Sæbyområdet er der lige nu så meget gang i salget, at flere ejendomsmæglere fortæller om uhørt lave liggetider og behov for flere ansatte. En af dem er ejendomsmægler Jes Carlsen, der har travlt i den nordøstlige del af Vendsyssel.

- Vi skal helt tilbage til 2007 for at se, at markedet var lige så godt, og det er faktisk bedre end 2007, som det ser ud nu, siger Jes Carlsen til TV2 Nord.

Ifølge Jes Carlsen er den gennemsnitlige liggetid i hans ejendomsmæglerfirma lige nu cirka 30 dage. Det er ikke kun villaer, der ryger hurtigt. Endnu bedre går det med sommerhuse.

- Efter den her coronakrise vil man jo rigtig gerne ud i naturen og ud i nogle gode omgivelser. Desuden lever folk meget mere i nuet nu. De vil udleve deres drømme, og har de nogle penge på bogen, vil de ikke have minusrenter i bankerne. Så vil de hellere have dem ud og arbejde, og derfor køber de sommerhus, forklarer Jes Carlsen.

Artiklen fortsætter under videoen...

 

Kommunerne oplever også en stigning

TV2 Nord har talt med flere ejendomsmæglere, der alle bekræfter den stigende efterspørgsel i Frederikshavn og Sæbyområdet. I begge byer har både kommunen og private udstykkere desuden godt gang i grundsalget. Frederikshavn Kommune har i 2020 solgt 25 byggegrunde. Kommunen har stadig 51 grunde til salg, og 20 flere ved at blive byggemodnet.

- Det går rigtig godt med vores grundsalg, og fordi vi igennem de senere år har oplevet en stigende efterspørgsel har der også været et behov for at få flere varer på hylderne. Så vi er i den positive situation, at vi er begyndt at byggemodne i hele to områder i 2020. I øvrigt har vi solgt grunde i blandt andet Østervrå, Gærum og Elling, så det er ikke kun de større byer, der er interesse for, siger Bent Westerberg, Centerchef i Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.

Jes Carlsen, der startede som enkeltmandsfirma 1. januar, kan næsten ikke følge med. Siden maj har han solgt 15 ejendomme, og han har måttet ansætte sin første medarbejder.

- Jeg har fået medvind på cykelstien, må man sige, slutter Jes Carlsen.

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden