LIGE NU:

Eks-bandeleder idømt fængsel og udvisning for voldtægt

Fredag er den 52-årige libanesiske eks-bandeleder Danny Abdalla blevet idømt to års fængsel. Dommen bliver lagt oven i de 12 års fængsel, han fik tidligere i år.

Den tidligere bandeleder Danny Abdalla er fredag ved Retten i Hjørring blevet idømt to års fængsel og udvisning for voldtægt og frihedsberøvelse af en 19-årig kvinde.

Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Peter Rask.

Sagen drejede sig om to hændelser i 2014, hvor Danny Abdalla bortførte en dengang 19-årig kvinde fra Randers og bragte hende til en adresse i Frederikshavn. Her udsatte han hende for seksuelt misbrug. Noget, eks-bandelederen har nægtet sig skyldig i.

- Vi havde lagt op til en forvaringsdom på grund af frihedsberøvelsen, men her fandt retten ikke tilstrækkelig anledning, så det blev til fængsel og udvisning i stedet, siger Peter Rask om dommen.

De to års fængsel er en tillægsdom til de 12 års fængsel, Danny Abdalla blev idømt tidligere på året for i alt 36 forhold om blandt andet voldtægter, skyderier og narko. Dermed står den 52-årige mand til at afsone i alt 14 års fængsel.

Sagen med den nu 23-årige kvinde fra Randers kom frem dagen efter domsafsigelsen i landsretten i Viborg, hvor kvinden blev opsøgt på sit arbejde af tre mænd, der er blevet sat i forbindelse med Danny Abdalla. Deres truende adfærd endte med et grundlovsforhør til den tidligere bandeleder, som blev varetægtsfængslet.

Siden er sagen over fire retsdage blevet rullet ud, og fredag faldt dommen. Det er fjerde gang, den 52-årige mand bliver udvist af Danmark, men udvisningen kan ikke effektueres, da han vil få dødsstraf, hvis han vender hjem til Libanon.

Danny Abdalla valgte at anke dommen til landsretten på stedet.

Danny Abdella er dømt for voldtægt og frihedsberøvelse af en 19-årig kvinde.