Ekspertgruppe udpeger Scandinavian Star-gerningsmand

Stiftelsen Etterforskning Av Mordbrannen Scandinavian Star fremlagde i dag nye beviser i sagen om dødsbranden, der kostede 159 personer livet.

På et pressemøde i Oslo forsøgte gruppen af uvildige eksperter Stiftelsen Etterforskning Av Mordbrannen Scandinavian Star i dag at modbevise norsk politi, der er forrige uge konkluderede, at der ikke var beviser nok til at fortsætte sagen om, hvem der var skyld i, at der den syvende april 1990 opstod brand på Scandinavian Star.

-Der er uigendrivelig dokumentation for, at maskinchefen bevidst saboterede brandslukningen, forsøgte at sænke skibet og obstruere efterforskningen, siger den pensionerede søfartsinspektør Flemming Thue Jensen.

På pressemødet gennemgik stiftelsen ni forskellige punkter, der tilsammen skulle forsøge at pille norsk politis undersøgelsesrapport fra hinanden, og hos et søstre-par, der mistede deres far i branden, er ikke i tvivl om, at det norske politi har fejlet i deres efterforskning af sagen.

-Det er jo massedrab, der er foregået. Hvem ville helt ærligt sidde og sige, at de har lavet en fejl? Vi var små piger, nu er vi 26 år ældre, men den der lille pige, der bare savner sin far så inderligt, hun er der stadig, siger Bettina Bendsen fra Gug.

Sideløbende med norsk politi har en kommission også arbejdet på en rapport om Scandinavian Star. Den ventes færdig til sommer.