Seneste nyt

fra Nordjylland

- En kollektiv skideballe i en skoleklasse: Flere byrådsmedlemmer reagerer på usædvanlig politianmeldelse

- Alle er under mistanke, siger kommunaldirektør, der har anmeldt både byråd og administration.

Opdateret 11.50 med kommentarer fra viceborgmesteren, samt bekræfelse fra Nordjyllands Politi...

Problemerne fortsætter for Frederikshavn Kommune og især i forbindelse med deres skandaleaombruste og gældsplagede havn.

TV2 Nord har afsløret flere opsigtsvækkende økonomiske skavanker og fiks-fakserier, mens hele ledelsen og bestyrelsen undervejs er vraget og skiftet.

I går torsdag kunne Nordjyske så fortælle at kommunaldirektør Thomas Eriksen har politianmeldt hele byrådet for læk af fortrolige dokumenter om havnen.

Byrådsmedlem for Venstre, Mette Hardam bekræfter politianmeldelsen overfor TV2 Nord fredag morgen.

TV2 Nord har forsøgt at fange kommunaldirektøren for en kommentar. Han er ikke vendt tilbage.

Borgmester Birgit S. Hansen (S) ønsker ikke at kommentere sagen, det samme er tilfældet hos partifælle og 1. viceborgmester Peter E. Nielsen (S).

For ham er det fortsat ny viden, men han siger dog til TV2 Nord, at:

- Det er en alvorlig sag hvis ikke man overholder sin tavshedspligt. Når man bryder den, skal det selvfølgelig tages alvorligt, lyder formaningen.

- Ubehageligt

Mette Hardam fortæller, at hun blev orienteret om politianmeldelsen omkring påske.

- Det minder om en kollektiv skideballe i en skoleklasse, hvor læreren peger på alle 29 elever. Måske er det endda slet ikke nogen af eleverne, der har gjort det? siger hun til TV2 Nord.

Hun lægger ikke skjul på at hun er meget berørt:

- En politianmeldelse er et drastisk skridt, så jeg må antage at det er meget alvorligt, når man gør det. Jeg kan ikke vurdere om politianmeldelsen er en overreaktion, for jeg ved ikke, hvad det er, der er blevet lækket, siger hun videre og kalder det "ubehageligt, for jeg føler, at pilen måske peger på dem, der har været kritiske." 

- Det fremmer ikke ligefrem samarbejdet, siger den tidligere borgmesterkandidat.

Til Nordjyske siger kommunaldirektøren at årsagen til, at han anmelder alle, både byråd og administration er sagens størrelse:

- Sagen kan indeholde meget fortrolige forretningsoplysninger, når det bliver behandlet som et lukket punkt. Det handler om retssikkerhed og brud på tavshedspligten, understreger Thomas Eriksen overfor mediet.

Nordjyllands Politi bekræfter at de har modtaget en anmeldelse i sagen, men kan ikke sige yderligere på nuværende tidspunkt.