LIGE NU:

Energibyen Frederikshavn modtager årets Svend Auken-pris

På Socialdemokratiets partikongres i Aalborg blev Energibyen Frederikshavn søndag formiddag hædret for deres indsats i forhold til grøn omstilling.

Søndag formiddag modtog Energibyen Frederikshavn dette års Svend Auken-pris. Det skete på Socialdemokratiets partikongres i Aalborg hvor Energibyen Frederikshavn blev hædret som "et forbillede for hele landet."

Svend Auken-prisen blev indstiftet af Socialdemokratiet i 2009 til minde om den tidligere - nu afdøde - miljøminister Svend Auken, og den gives hvert år til personer eller organisationer, der har ydet en særlig indsats i miljø- og klimaarbejdet.

Dette års pris går til Energibyen Frederikshavn, fordi de viser at grøn omstilling sagtens kan gå hånd i hånd med eksport, arbejdspladser og vækst.

FAKTA: Svend Auken-prisen

- Energibyen har arbejdet gennemgribende med energioptimering, hvor alle er med lige fra den store virksomhed, hvis overskudsvarme opvarmer huse. Til det private hjem, der med et blinkende grønt smil motiveres til at gøre en indsats. Innovation, motivation og koblingen af offentlig og privat er afgørende for den grønne omstilling, og det gør Energibyen Frederikshavn til et forbillede for hele landet, udtaler Christian Rabjerg Madsen, der er miljøordfører for Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Det var projektchef i Energibyen, Poul Rask Nielsen, der søndag formiddag modtog prisen på vegne af Frederikshavn Kommune.

- Det er en stor ære for os i Energibyen og Frederikshavn Kommune at modtage Svend Auken-prisen og komme i selskab med kendte klima-forkæmpere, udtaler projektchefen i en pressemeddelelse.

- For Energibyen og for Frederikshavn Kommune betyder arbejdet med den grønne omstilling, at vi gør os til en del af den globale forandring samtidig med, at vi har fokus på den lokale forankring og på skabelse af lokale arbejdspladser, som gavner miljøet. Det arbejde vi udfører, er ikke bare et bidrag til den grønne omstilling, det samler på tværs af partiskel og overbevisning, at vi kan blive konkrete i arbejdet til gavn for lokalsamfundet. Vi inddrager borgerne så meget som muligt, og i dagligdagen mærker vi, at det betyder noget, at der er et politisk ønske til omstillingsprocessen. Vi kan se, at det virker, når der er en synlig gevinst for folk, fx. støtte til energirenovering og grøn afgift på biler, udtaler projektchefen videre.

FAKTA: Energibyen Frederikshavn

 

160620 Spøgelsesbilist på E39

102-årig spøgelsesbilist frakendt førerretten efter uheld på motorvej

def_thumb,50_percent

play Skyllet op på stranden: Otte døde marsvin fundet mellem Blokhus og Saltum

Klitplantage

Kæmpe røgsøjle og brand i klitplantage: - Man tror alting er dødt, men det er det ikke

fokus på genåbningsplanen

play Debat: Genåbning tager tid og betyder endnu en sommer i Danmark

160620 Spøgelsesbilist på E39

102-årig spøgelsesbilist frakendt førerretten efter uheld på motorvej

def_thumb,50_percent

play Skyllet op på stranden: Otte døde marsvin fundet mellem Blokhus og Saltum

Klitplantage

Kæmpe røgsøjle og brand i klitplantage: - Man tror alting er dødt, men det er det ikke

Til forsiden

Til forsiden