SENESTE NYT:

Enormt krydstogtskib lagde til kaj i Skagen

Verdens sjettestørste krydstogtskib anløb mandag Skagen Havn. Det er det største krydstogtskib, havnen nogensinde har haft på besøg.

17 restauranter, 12 barer, fire swimmingpools og endda et gin-destilleri. Det er blot nogle af de ting, man finder ombord på det 344,5 meter lange krydstogtskib Iona, som mandag anløb Skagen Havn.

Skibet er verdens sjettestørste krydstogtskib, og det er samtidig det største krydstogtskib, der nogensinde har været på besøg i Skagen. Iona, som tilhører det britiske rederi P&O Cruises, lavede mandag et såkaldt teknisk anløb i Skagen.

Det fortæller Kanal Frederikshavn.

- Vi er meget glade for, at P&O Cruises har valgt Skagen Havn til tekniske anløb, hvilket også skyldes, at vi har kajkapacitet til at tage de helt store krydstogtskibe ind. En stor tak til SDK Shipping for at assistere hermed, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

Iona har kun besætningsmedlemmer ombord under besøget i Skagen, men under normale omstændigheder har skibet kapacitet til 5.200 gæster og 1.800 besætningsmedlemmer.

Iona har siden sommeren 2020 flere gange ligget på reden ud for Skagen Havn i forbindelse med prøvesejladser med videre, men mandag var første gang, skibet lagde til kaj.

Iona er ifølge Skagen Havn det første krydstogtskib i verden, der udelukkende sejler på flydende naturgas.