LIGE NU:

Erhvervet i Frederikshavn: - Hjælpepakker gør ingen forskel

Det er en ommer. Sådan lyder det fra erhvervslivet i Nordjylland efter at regeringen tidligere på ugen meldte ud, at de havde forlænget de nordjyske hjælpepakker til blandt andet lønkompensation med fire dage - men virksomhederne har kaldt deres ansatte på arbejde igen, og dermed er forlængelsen ubrugelig for dem, selv om ordrebøgerne stadige er tomme.

Color Hotel i Skagen er en af de virksomheder, som stadig er hårdt ramt af to ugers nedlukning i november. Hotellet er åbent igen, men gæsterne er væk.

- Det er tungt. Det er ligesom sat i stå lige nu. Vi syntes det er svært, siger Rikke Gandrup, der er Direktør på Color Hotel.

Det lignede derfor en fin gave, som erhvervsminister Simon Kolleup forærede virksomhederne i de 7 nedlukkede kommuner, da han tidligere på ugen forlængede blandt andet lønkompensationsordningen med 4 dage, så den gjaldt frem til 26. november.

Men pakken var tom, lyder det fra erhvervslivet.

- Det her er værdiløst. Det gør ingen forskel, og så er det jo lidt ærgeligt at vi er blevet hørt, uden at løsningen er den rigtige, forklarer Niels Bay Christensen, Erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord. 

Store konsekvenser af nedlukning

Den oprindelige lønkompensationsordning forsvandt d. 22. november, da de 7 kommuner blev genåbnet. Virksomhederne som eksempelvis Color Hotel kaldte deres medarbejderne tilbage på arbejde, og derfor har de ikke mulighed for at gøre brug af den forlængede lønkompensationsordning. 

- Det viser sig så, at hvis man havde sat sig og passivt afventende et par dage, så havde det været bedre, end at man skynder sig og få sine folk tilbage på arbejde. Det syntes jeg er problematisk, siger Rikke Gandrup.

Konsekvenserne af to ugers nedlukning er store. Ordrebøgerne er tomme og gæster er forsvundet. Her på Color Hotel i Skagen er omsætningen lige nu 75 procent lavere end sidste år på samme tid.

Håber på hælpepakker der nytter

Erhvervshus Nordjylland har sendt et brev til erhvervsministeren, hvor man påpeger de store udfordringer, som de nordjyske virksomheder står med.

- Jeg syntes det taler for, at vi er nødt til at rykke tættere på hinanden og få en ordentlig dialog om, hvilke hjælpepakker der virker. Her stiller erhvervet i Frederikshavn sig gerne til rådighed. Man skal huske på, at det her rammer store og små virksomheder, siger Niels Bay Christensen, Erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

I Skagen håber, Rikke Gandrup på, at der kommer hjælpepakker, som hendes hotel og andre virksomheder i Nordjylland kan få nytte af.

- Vi kunne godt tænke os, at når der kommer ændringer, var de mere håndgribelige og gennemtænkt. Det er vigtigt at vide, hvornår nye ordninger gælder fra og at de er gennemtænkte, så man handler korrekt og til virksomhedens bedste, siger Rikke Gandrup, Direktør på Color Hotel. 

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden