Erik har ventet ni år på erstatning - endelig er den på trapperne

Efter TV2 Nords henvendelse, har har Erik Schacks advokat fået at vide, at en afgørelse er på trapperne.

Det var en arbejdsulykke tilbage i 2014 på havnen i Strandby, der ændrede Eriks liv markant. 

Det tog hele syv år, at få arbejdsulykken anerkendt, men selvom landsretten i 2021 endeligt anerkendte hans skader som en arbejdsulykke, har han endnu ikke fået erstatning her knap ni år efter. Det er på trods af, at han har krav på det. 

Hver eneste dag skal Erik Schack have hjælp fra hjemmeplejen til mange af de daglige gøremål, han efter ulykken ikke kan klare selv. Han er lam i den ene side, og han har siden ulykken gennemgået adskillige operationer. 

- Jeg er virkelig handicappet på alle mulige måder, forklarer han. 

Artiklen fortsætter under linket. 

De glemmer, at det er et menneske 

Ulykken for snart ni år siden tænker han stadig på:

- Hvert sekund. Hele tiden bliver jeg bekræftet i, at jeg skal have folk til at hjælpe, og det har jeg det ikke godt med, siger Erik Schack. 

Ulykke på havnen i Strandby, hvor Erik Schack var en del af redningaktionen, gjorde ham efterfølgende så dårlig, at han fik voldsomme opkastninger – så voldsomme, at de medførte tre blodpropper i hjernen.

Landsretten afgjorde i september 2021, at Erik Schacks blodpropper var en arbejdsulykke, og at hans mistede førlighed dermed gav ham krav på en erstatning.

Siden er intet sket.

- Det er svært at få øje på det positive i den sagsbehandling. De glemmer lidt, at der er et menneske bagved det. Så det er ikke godt nok, lyder det fra Per Kjeldsen, der er formand for 3F Midtvendsyssel. 

Vil tage sagen til Borgen

Det er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der sagsbehandler Eriks sag for at finde frem til, i hvilket omfang han har krav på erstatning. Erhvervssikringen ønsker ikke at kommentere den konkrete sag – men skriver i en mail til TV2 Nord at man arbejder så hurtigt man kan – men der kan være situationer, hvor tilskadekomnes helbredssituation skal være stabil, før der kan foretage den endelige udmåling af erstatning.

Er din tilstand stabil, eller hvordan vurderer du det?

- Ja, det står der i den speciallægerapport, at jeg er fanget i min egen krop, og der er ikke mere at hente, svarer Erik Schack. 

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) vil nu tage sagen om den lange sagsbehandlingstid med til sine kolleger på Christiansborg.

- Det er simpelthen urimeligt, at der er sådan en nederdrægtighed i systemet. Det må og skal der laves om på, siger han til TV2 Nord. 

Mens sagen nu ender på erhvervsministerens bord, så er tålmodigheden brugt op hjemme i Sæby, og håbet for fremtiden svinder dag for dag:

- Det er det sidste.. Det er helt ude i negleenderne, jeg endnu sidder fast, fortæller Erik Schack. 

Efter TV2 Nords henvendelse i sagen har Erik Schacks advokat nu fået en melding fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og er blevet bedt om flere oplysninger i sagen inden en afgørelse, som nu tilsyneladende er snart forestående.


Seneste nyt

fra Nordjylland