EUC Nord modtager milliondonation fra A.P. Møller Fonden. På billedet ses en 3D-rendering af projektet placeret i skibsbyggerhallen hos EUC Nord i Frederikshavn. Foto: EUC Nord

EUC Nord får 5 millioner til maritim uddannelse fra A.P Møller Fonden

Med en donation på kr. 5 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, er EUC Nord kommet et stort skridt nærmere det økonomiske mål til et maritimt læringsmiljø i Frederikshavn.

Drømmen om at etablere et virkeligstro læringmiljø for elektrikere, skibsmontører, smede og skibsmekanikere er ved at gå i opfyldelse, efter EUC Nord har modtaget en donation på fem millioner kroner. 

Budgetmæssigt skal man hente omkring 10 millioner kroner, og med en tidligere donation fra Den Dansk Maritime Fond på et væsentligt millionbeløb er man kommet nærmere en realisering af de ambitiøse planer om et maritimt læringsmiljø til gavn for de maritime erhvervsuddannelser i hele Danmark.

Uddannelseschef og tovholder hos EUC Nord, Hans Ulrik Møller, glæder sig.

- Med donationen fra A.P. Møller Fonden er vi kommet tættere på en drøm om et flot og ambitiøst maritimt læringsmiljø i Frederikshavn, hvor elektrikere, skibsmontører, smede og skibsmekanikere kan uddanne sig i et optimale rammer – både når det gælder ungdomsuddannelser og efteruddannelser. Det bliver et centrum for maritime uddannelser fra hele Danmark – ja, måske endda hele Skandinavien.

EUC Nord har også ansøgninger ude hos en række danske fonde, og Hans Ulrik Møller forventer svar inden for en måned, og han er optimistisk .

- Vi har gjort vores forarbejde grundigt, og har oplevet stor opbakning i branchen. Bl.a. har en række maritime virksomheder i Frederikshavn Kommune doneret udstyr til projektet. I det hele taget har den lokale opbakning været fænomenal, og det er også væltet ind med lykønskninger her til morgen. Derfor tror jeg på, at vi når i mål inden længe.

Det maritime læringsmiljø består af et tre-etagers skibshus med maskinrum, kontroldæk og en bro med elektronisk udstyr. Tårnet skal placeres i skibsbyggerhallen hos EUC Nord på Hånbækvej i Frederikshavn og det skal danne rammen for værksteds-undervisning på de maritime uddannelser. 

På billedet ses en 3D-rendering af projektet placeret i skibsbyggerhallen hos EUC Nord i Frederikshavn. Foto: EUC Nord