Får 12 millioner - nu går borgmester på jagt efter pædagoger

Millioner fra staten skal være med til at sikre, at Frederikshavn Kommune kommer på omgangshøjde med de øvrige nordjyske kommuner i forhold til minimumsnormeringer.

Der er for få pædagoger i Frederikshavn og Hjørring Kommune, der halter efter de øvrige nordjyske kommuner. 

Ifølge tal fra Danmarks Statistik lever de to kommuner nemlig ikke op til minimumsnormeringerne i vuggestuer og børnehaver. 

quote Det er ikke sådan, vi kan sige, der er mælk og honning her

Birgit S. Hansen (S), borgmester, Frederikshavn Kommune

Men nu kan begge kommuner dog se frem til en hjælpende hånd fra Christiansborg. 

Der er nemlig en stor millionindsprøjtning på vej, efter et flertal i Folketinget afsatte omkring 1,3 milliarder kroner til at sende flere pædagoger ind i børnehaverne og vuggestuerne.

Pengene luner

Snart dumper pengene ned i kommunekasserne, og der tilfalder Frederikshavn Kommune 12,22 millioner kroner.

Video: - Det luner, lyder det fra borgmester Birgit S. Hansen (S)

- Det er ikke sådan, vi kan sige, der er mælk og honning her. Vores udgangspunkt i forhold til hvor mange hænder, skuldre og knæ vi har i dagtilbud, var ikke så godt, så det luner. Det er klart, at når staten mener noget om, hvordan vi skal bemande vores dagtilbud, så skal de også sende nogle penge, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S).

Vil opfylde krav

Frederikshavn Kommune har allerede af to omgange prioriteret at sende flere penge til dagtilbuddene, trods det har de endnu ikke nået regeringens målsætning for minimumsnomeringer.

Før de er i mål, skal kommunen sikre, at der minimum er én pædagogisk medarbejder til tre børn i vuggestuerne, mens der i børnehaver skal være mindst én til seks børn.

Kravet skal indfries inden 1. januar 2024, og ifølge borgmesteren kommer kommunen til at opfylde kriterierne.

- Vi kommer aldrig til at gå under minimumsnormeringen, for det er der lov for, og det er heller ikke ordentligt, siger hun og fortsætter:

- Det vigtigste er, at børnene er trygge, og at de ansatte har gode arbejdsforhold. Det er dog ikke beregningsmodeller, der tæller. Det er virkeligheden, der tæller.Seneste nyt

fra Nordjylland