Familieområdet i Frederikshavn Kommune får flere penge. - Vi puster alle nullermænd væk for at at finde pengene, siger borgmesteren. Foto: Ib William Christensen

Familieområdet får 20 millioner kroner ekstra

Familieområdet i Frederikshavn Kommune bevilges yderligere 20 millioner kroner over de næste tre år. Til gengæld skal der nu styr på økonomien.

Byrådet i Frederikshavn tilfører Familieområdet yderligere penge, så der ikke sker en overskridelse af budgettet hvert år. Kommunens økonomiudvalg bevilgede flere penge til området på deres møde onsdag.

Frederikshavn Kommune overholder generelt budgetterne i år. Det gælder også på skole- og pasningsområdet, som børne- og ungdomsudvalget har ansvaret for. Familieområdet - der arbejder med børn, der anbringes uden for hjemmet - kan dog ikke få enderne til at nå sammen. Problemet er ikke nyt, men nu skal det løses, skriver Kanal Frederikshavn.

- Økonomiudvalget beder Børne- og Ungdomsudvalget om i september at fremlægge en langsigtet strategi, som holder. Det nytter ikke med hurtige løsninger på dette område, og her tænker jeg på fyringer. Vi må finde andre kommuner, vi kan lære noget af, mener borgmester Birgit Hansen.

Familieområdets budget lyder i år på 172,5 millioner kroner. Der mangler lige nu 12 millioner kroner. De penge bevilgede økonomiudvalget i går, og politikerne lovede også at finde otte millioner kroner ekstra næste år og fire millioner kroner ekstra i 2018.

- Vi puster alle nullermænd væk i forsøget på at finde disse ekstra penge. Tidligere har vi dækket tilsvarende huller med overskud fra andre konti, men det vil vi ikke mere, forklarer borgmesteren.

Hun kan glæde sig over, at kommunens økonomi fortsat bevæger sig i den rigtige retning. Ved udgangen af maj var den gennemsnitlige likviditet på 124,5 millioner kroner. Målet er at ramme 120 millioner kroner ved årets udgang. Der forventes endvidere et overskud på den ordinære drift på 175,8 millioner kroner. Det er 25,8 millioner kroner over målsætningen.