00:35

En politiassistent er blevet idømt en fartbøde, fordi han i en civil politibil her på Europavejen i Frederikshavn satte farten op for at kontrollere om en forankørende havde sikkerhedssele på

Fartbøde til politimand: Politiforbundet fraråder nu civil udrykningskørsel

Efter en fartbøde udskrevet i Frederikshavn har Politiforbundet opfordret alle politifolk til at undgå udrykning i civile køretøjer.

En fartbøde udskrevet i Frederikshavn på Europavejen er blevet omdrejningspunkt i en principielt sag, der nu får Politiforbundet til at reagere.

Fartbøden blev udskrevet til en politiassistent i et civilt køretøj.

Politiassistent fik fartbøden i forbindelse med udrykningskørsel, hvor han kørte for stærkt.

Fraråder udrykning i civile køretøjer

En dom afsagt af landsretten har ifølge Politiforbundet gjort udrykningsreglerne så besværlige, at forbundet nu fraråder politifolk i civile køretøjer at køre udrykningskørsel - med mindre, der er tale om meget alvorlige sager med personfare.

Politiassistenten satte farten op på Europavejen for at kontrollere, om en forankørende bilist havde sikkerhedssele på. Her blev politiassistenten målt til at køre 56 kilometer i timen på strækningen, hvor hastighedsgrænsen er 50.

- Jeg synes virkelig, man skal tænke sig godt om. Fordi her står vi i en situation, hvor man kan blive dømt for at lave det, som alle politifolk laver tusindvis af gange hver eneste dag, lyder det fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Politiassistenten blev i første omgang frikendt i byretten, men bøden er blevet fastholdt ved en afgørelse i landsretten. Dommen blev forsøgt anket til Højesteret, men det har Procesbevillingsnævnet afvist.