Foto: Anders Ekstrøm

Fellen ved Skagen i fare for at styrte ned

Sommerhuset, Fellen, syd for Skagen blev så hærget af stormen forleden, at der nu er slået hul direkte ind i huset, og der er fare for sammenstyrtning.

En af Danmarks mest attraktive strande er nu skæmmet af noget, der ligner en ruin. Stormen har taget et ordentligt stykke af det gule Skagen-hus, Fellen,  der ligger halvvejs ude i havet. Madrasser og andet indbo ruller ned af skrænten foran huset, men Frederikshavn Kommune kan ikke gøre noget for at  få ejeren til at fjerne huset.

-Det værste er, om nogle kommer til skade, når et hus begynder at falde sammen. Jeg har jo set billeder af folk, der går tur deroppe. Fellen er et smertensbarn, men det er en sag mellem ejeren og kystdirektoratet, hvad der skal ske i fremtiden. Frederikshavn Kommune kan kun pålægge ejeren at få sat et hegn op omkring huset, hvis der er nedstyrtningsfare, og det vil vi kigge efter nu, siger borgmester Birgit Hansen (Soc.)

02:42

Frederikshavn Kommune sender teknikere for at sætte hegn op

Luk video

TV2Nord har i dag forgæves forsøgt at komme i kontakt med ejeren af huset. Han har tidligere fortalt at han ikke betragter de store sten ved huset som ulovlig kystsikring, men det er en årelang tvist, som stadig ikke er afgjort.

Frederikshavn Kommune har tidligere forsøgt at blive enige med borgere i området om en fælles kystsikring, der også omfatter Fellen - men det er ikke lykkedes. 

-Der var så stor uenighed, at vi blev nødt til at tage Fellen ud af det store fælles projekt, så nu kan vi forhåbentlig komme videre med at kystsikre Gl. Skagen, siger borgmesteren. 

Sagen trækker dog ud. Borgmesteren har skrevet til flere ministre og rykket for et svar fra Natur- og Miljøklagenævnet, så kystsikringsplanerne kan komme i gang.

-Når det gælder kommunerne, så bliver vi altid pålagt frister, men det er åbenbart anderledes, når det gælder Natur- og Miljøklagenævnet.  Her er det sådan lidt hemmeligt, hvornår der er svar. Nu er der gået halvandet år, så jeg kan godt blive lidt indigneret, siger Birgit Hansen.