LIGE NU:

Fest på ældrecenter: Afdød beboer gav sine venner en kæmpe overraskelse

Inden sin død havde den nu afdøde beboer Bjarne Pedersen fra Sæby testamenteret 100.000 kroner til et brag af en fest for sine venner på Sæby Ældrecenter.

Den røde løber var rullet ud, håret var sat, og det fineste tøj var fundet frem, da beboerne på Sæby Ældrecenter tirsdag holdt en noget anderledes og atypisk fest for hele 100.000 kroner.

Det var nemlig den afdøde og tidligere beboer Bjarne Pedersen fra Sæby, da havde planlagt festen. Inden hans død, havde han gemt en bunke penge, som han testamenterede til personalet og sine venner på Ældrecentret. Og pengene skulle gå til et brag af en fest.

quote Vi er jo så opløftede, når vi er til sådan en fest. Den kan vi jo glæde os over i mange dage

Lillian Emsholm, beboer, Ældrecentret Sæby.

- Det er meget usædvanligt. Det har vi aldrig prøvet før. Men vi var henrykt, da Bjarne havde påtænkt os med 100.000 kroner til lidt fest i gaden, siger Elly Nielsen, der er social og sundhedsassistent på Sæby Ældrecenter.

Knap 100 beboere og plejepersonale var indbudt til Bjarnes farvel-fest. Og humøret var i top, selvom anledningen var trist.

Lillian Emsholm har glædet sig til den store festdag.
Lillian Emsholm har glædet sig til den store festdag.
Foto: Mick Knive Andersson

- Vi er jo så opløftede, når vi er til sådan en fest. Den kan vi jo glæde os over i mange dage, siger Lillian Emsholm, der er beboer på Ældrecentret Sæby.

- Det har vi glædet os til længe, siger Asta Dahl Andersen, der bor på Sæby Ældrecenter.

Asta Dahl Andersen og Lillian Emsholm er ikke de eneste beboere, der har glædet sig til den store festdag på ældrecenteret. Alle beboerne havde nemlig været i deres klædeskab og fundet deres festtøj frem og taget lidt ekstra parfume på.  

VIDEO: En afdød mand gav sine gamle venner fra Sæby Ældrecentere en kæmpe overraskelse.

Farvel-fest i afdød beboers ånd

For de 100.000 kroner havde den afdøde, tidligere beboere Bjarne Pedersen arrangeret, at vennerne skulle forkæles med hans livretter: Tarteletter, kamsteg og islagkage.

- Bjarne var en mand, der var rigtig glad for musik og god mad. Derfor skal vi holde en fest i Bjarnes ånd. Så den er med Bjarnes livretter og hans favoritunderholdning, Curly Flowers, forklarer Elly Nielsen.

Budgettet rakte dog til lidt mere end lokalbandet Curly Flowers, for pludselig dukkede Keld Heick og Hilda Heick op.

Selvom penge til en farvel-fest er usædvanligt i Sæby, så bliver musikerparret Keld og Hilda med jævne mellemrum hyret til at spille til fester, hvor betaleren er lagt i graven.

Det gør man faktisk mange steder efterhånden. Hvis der er nogen, der har godt med penge og ingen arvinger, så siger de, at alle deres venner på hjemmet skal have glæde af det, siger musikeren Keld Heick.  

Bjarne Pedersen ville være fyldt 70 år den 2. april.

Musikerparret Keld og Hilda Heick er vant til at spille til fester, hvor betaleren er lagt i graven.
Musikerparret Keld og Hilda Heick er vant til at spille til fester, hvor betaleren er lagt i graven.
Foto: Mick Knive Anderson