Festival afviser rygter om krise

- Jeg kan ikke genkende fornemmelsen af krisestemning. Vi har mere udfordringer, end vi har krise, lyder det fra Skagen Festivals formand Jesper Hegaard, da TV2 Nord fanger ham på Skagen Havn til en snak om denne sommers festival. 

- På nuværende tidspunkt har vi solgt 20 procent af alle billetterne til vores aftenkoncerter, og ser man på tidspunktet, er det meget tilfredsstillende, forklarer formanden og gør opmærksom på, at mange gæster først køber deres billetter, når de har fået fastlagt deres sommerferie og ved, om de kan tage til Skagen i år. 

Formand for Skagen Festival Jesper Hegaard. Foto: Robert Bedsted
Formand for Skagen Festival Jesper Hegaard. Foto: Robert Bedsted
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Skagen Festival har ellers haft et særdeles udfordrende år, krisestemning eller ej. 

Fire af bestyrelsens medlemmer trak sig efter sidste sommer og på et tidspunkt forlød det, at en klage over støj risikerede at lukke festivalen helt.

 Sidenhen viste det sig, at det kun var byens restauranter, der var omfattet af musikforbuddet. Et forbud, som byrådet i øvrigt trak tilbage for ganske nyligt. 

- Bestyrelsen er ganske rigtigt ny i år, men faktisk er den særdeles erfaren, forklarer formanden og fortsætter: 

- Der var et par af de gamle bestyrelsesmedlemmer, der besluttede at tage en tørn mere i bestyrelsen, og så var der nogle af vores meget erfarne frivillige, der gerne ville indtræde i bestyrelsen. 

Mange kendte bands optræder hvert år til Skagen Festival.
Mange kendte bands optræder hvert år til Skagen Festival.
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

Den nye bestyrelse er imidlertid langt fra den største udfordring, som festivalen står overfor. I år er Skagen Festival nemlig også blevet momspligtig. 

Da musikken, som festivalen bestiller er momsfri, mens de varer som skal betale for musikken nu er pålagt moms, opstår der en ekstraudgift, som festivalen hidtil har været forskånet for. 

quote Bestyrelsen er ganske rigtigt ny i år, men faktisk er den særdeles erfaren

Jesper Hegaard, bestyrelsesformand, Skagen Festival

- Hvis vi hyrer musik til 100.000 og bagefter sælger billetter til 100.000, har det indtil nu gået lige op. Men nu skal vi betale moms af billetindtægterne, så nu mister vi 20.000 i regnestykket, forklarer Jesper Hegaard. 

Festivalen har valgt at løse den forventede ekstraudgift på mere end 500.000 kroner ved at skrue lidt ned for musikudbuddet og samtidig hæve prisen på øl en smule. 

Dermed tyder alt på, at den 52. Skagen Festival bliver klar den fjerde juli, krise eller ej.  


Seneste nyt

fra Nordjylland