03:49

Flere ikoniske bygninger i Frederikshavn kan torsdag aften ses i et nyt lys, når studerende fra eventteknikeruddannelsen kaster sig ud i kunsten arkitektonisk belysning

Flot show: Studerende pakkede Frederikshavn ind i nyt lys

Seks grupper studerende har brugt de seneste dage på at forberede et stort lysshow seks forskellige steder i Frederikshavn. Torsdag aften gik det i gang.

Hvis du har bevæget dig rundt i Frederikshavn torsdag aften, vil du måske have opdaget, at seks steder i byen ikke helt har lignet sig selv.

Derimod har det nogle steder set ud, som om en koncert uden lyd var rykket ind med kulørte lamper og lyseffekter, der har fået byen til at se helt anderledes ud.

Det skyldes seks hold eventteknikere, der - som en del af en opgave på deres uddannelse - har kastet sig over at lyse blandt andet Iscenter Nord og Mølleåen op på en ny måde.

- Det er ikke bare blinkende lamper. Der er som regel en mening med tanken, siger Andreas Schwarz, studerende på eventuddannelsen og i praktik hos Event Nord i Frederikshavn.

- Den oprindelige tanke var, at vi ville lave et eventyrligt landskab, og der er også nogle dejlige udfordringer i forhold til at arbejde med lyset, uddyber han.

Kan alt med lys

For de studerende er der gået mange timer i at udtænke belysningen og at få de forskellige lysmaskiner til at gøre, som de studerende har tænkt det.

- Man kan lave alt med det her lys. Lige fra at lyse op hjemme i stuen til at lave lys til de største koncerter rundt om i hele verden. Og det er det, der er lidt sjovt. Man kommer ud for alt muligt, siger Simon Aagaard fra Aalborg.

Han var med til at lyse Iscenter Nord op, og her var en ping-pong-lyseffekt noget af det, han og resten af gruppen var stoltest af. De studerende, der lyser op Frederikshavn op, har alle valgt lys som special i deres uddannelse, og de kommer ud til en underholdningsbranche, der har stærkt brug for dem.