Folketingspolitiker beskudt med jagtgevær under køretur

Den nordjyske folketingspolitiker Per Larsen er blevet beskudt med et jagtgevær, mens han i bil var på vej fra Frederikshavn til Hjørring.

På en ganske almindelig køretur fik den nordjyske folketingspolitiker Per Larsen (K) sig torsdag i sidste uge en forskrækkelse. Mens han ved 8-tiden var på vej mod Hjørring fra Frederikshavn, hørte han et brag.

- Jeg kommer kørende i mine egne tanker, og så lige pludselig lyder der et knald, og bagruden bliver hvid, siger folketingsmedlem Per Larsen (K).

Ruden står til at skulle skiftes. Heldigvis er Per Larsen uskadt.
Ruden står til at skulle skiftes. Heldigvis er Per Larsen uskadt.

I første omgang troede han, at det var noget så harmløst som et stenslag. Men et besøg hos en mekaniker gav ham vished om, at situationen kunne være endt helt galt. Mekanikeren fandt nemlig spor efter hagl, og den oplysning fik Per Larsen til at kontakte politiet.

- Politiet kom omgående og tog også ud på værkstedet for at se bilen. Den tog de med til undersøgelse i Aalborg. Så kørte vi turen igen, så jeg kunne udpege, hvor det var sket, siger folketingspolitikeren.

Skud med jagtgevær

Per Larsen kom herefter hurtigt under politibeskyttelse. På baggrund af hans beskrivelse fandt politiet frem til en mand, som bor langs vejen, og som tilstod at han have skudt efter måger på det pågældende tidspunkt.

Selvom der formentligt var tale om et vådeskud, undrer Per Larsen sig over, hvordan det kunne ske.

- Der må ikke skydes, hvor det kan være til fare for andre. Hvis man har en våbentilladelse og et jagttegn, så skal man overholde de regler, der er. At skyde ud på en vej med et jagtgevær, det duer ikke, siger Per Larsen

Nordjyllands Politi bekræfter over for TV2 Nord, at de har sigtet en lokal mand for at skyde mod offentlig vej, men har ikke yderligere kommentarer i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland