Formand efter stor ulykke: - Vi er nødt til at gøre noget

Flere cykelryttere kom søndag alvorligt til skade i forbindelse med et motionscykelløb i Frederikshavn.

Arrangør af Rødspætteløbet, NBC Frederikshavn, samler tirsdag aften bestyrelsen og andre nøglepersoner til en evaluering af søndagens løb, hvor flere cykelryttere kom alvorligt til skade. 

Det skriver Kanal Frederikshavn.

En bilist kom til at køre ind på opløbsstrækningen ved Rødspætteløbet på Vrangbækvej i Frederikshavn. Da bilisten opdagede cykelrytterne, trak han ind til siden for at holde stille, men cykelrytterne så ikke bilen, og mindst tre af dem ramte den og kom til skade med blandt andet brud på to ryghvirvler og brækket kraveben. 

Der er flere ting, som tilskuere til Rødspætteløbet undrer sig over. Både over, at der kører biler på opløbsstrækningen, og at der var ingen samaritter. Tilfældigvis var der to sygeplejersker i nærheden.

- De var dygtige og hjalp, inden ambulancerne ankom, siger formand i NBC Frederikshavn, René Hansen.

Klubben er nødt til at gøre noget

- Vi gør meget ud af at fortælle deltagerne, at de skal køre efter færdselsreglerne, at der kører biler på vejene, og at de skal passe på sig selv. Men jeg kan godt forstå, at dem, der overværede uheldet, har alle mulige forklaringer på, hvad vi skulle have gjort, siger René Hansen.

Formanden gør samtidig opmærksom på, at det er lykkedes NBC Frederikshavn at afvikle Rødspætteløbet i over 30 år uden uheld på den størrelse, der skete i søndags. Han erkender dog, at klubben er nødt til at gøre noget anderledes fremover.

- Vi kan jo se, at der køres stærkere og stærkere. Kan vi begrænse det? Det drøfter vi, når vi holder evalueringsmøde tirsdag, fortæller René Hansen til Kanal Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland