LIGE NU:

Fortjenstmedalje til Falckredder fra Strandby-ulykken

Tidligere Falck-redder Erik Schack hædret med ordenen for sin indsats i forbindelse med tragisk dødsulykke på havnen i Strandby i 2014.

Tidligere Falckredder Erik Schack, som blev hjerneskadet efter en redningsaktionen på Strandby Havn i 2014, er blevet hædret for sin indsats i forbindelse med netop samme aktion. Hæderen er Malteserordenens fortjenstmedalje. En orden som han fik overrakt at Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen. Det var Per Østergaard fra Malteserordenen, der havde indstillet Erik Schack til Malteserordenens fortjenstmedalje. Hans Kongelige Højhed Prins Karl Vladimir af Jugoslavien har godkendt tildelingen af ordenen. 

Den triste baggrund er, at en ulykke tilbage til den 4. august 2014, da to fiskere døde i et lastrum fyldt med svovlbrinte fra rådnende skidtfisk på en kutter på Strandby Havn.  Erik Schack blev tilkaldt til ulykken i sin egenskab af Falckredder. I forbindelse med forsøget på at redde de to fiskere indåndede Erik Schack også de giftige dampe, da han nærmede sig kutterens lastrum. Efterfølgende blev han dårlig og fik voldsomme opkastninger. Senere fik han flere blodpropper i hjernen, og det førte til en hjerneskade, som i dag har gjort ham til førtidspensionist. 

Ved samme episode blev pumpemanden Nick Vejle slemt hjerneskadet, da han sprang ned i lastrummet for at hjælpe de to fiskere og også indåndede de giftige dampe.

 

Tre år efter ulykken på Strandby Havn, hvor to fiskere døde, og to ænd blev hjerneskadede, kæmper falckredderen Erik Schack stadig for at få anerkendt sin hjerneskade som en arbejdsskade.

 

Om Malteserordenen

  •