Seneste nyt:

Fra Paris til Skagen: Tour-rytter til velgørenhedsløb

I søndags kunne Christopher Juul Jensen kører over målstregen for sidste gang ved Tour de France. Onsdag var de franske landeveje byttet ud med cykelstier i Skagen.

Det er kun tre dage siden, at den danske topcykelrytter, Christopher Juul Jensen, kunne trille over stregen på Champs Élysées og dermed afslutte 2019-udgaven af Tour de France.

Men det skulle ikke holde ham fra at køre velgørenhedsløbet Tour de Skagen i dag, onsdag.

quote Det er nok den vigtigste etape. Det er den 22. etape i dag.

Christopher Juul Jensen, Mitchelton-Scott. 

For en stund byttede han høj sol og 40 grader ud med slagregn og 18 grader, da han sammen med ni andre ryttere cyklede i den gode sags tjeneste.

- Det er nok den vigtigste etape. Det er den 22. etape i dag, siger Mitchelton-Scott rytteren, Christopher Juul Jensen til TV2 Nord.

Deltagerprisen til Tour de Skagen er 1.000 kroner, og beløbet går ubeskåret til Familiehuset på Skejby Sygehus, der er et helle for familier med alvorlige sygdomme inde på livet.

- Det at køre et Tour de France er ikke nær så vigtigt som at hjælpe børn, der har sygdomme inde på livet, siger Christopher Juul Jensen.

Dygtig hjælperytter

Ved det netop overståede cykelløb i Frankrig spillede Christopher Juul Jensen blandt andet en afgørende rolle på syttende i etape, da han i et stort udbrud hjalp sin holdkammerat Matteo Trentin til sejr.

Det og de øvrige 20 etaper sidder derfor stadig lidt i benene her tre dage efter den sidste kilometer blev kørt ved det, der er kendt som verdens hårdeste cykelløb.

- De (benene, red.) er selvfølgelig en lille smule ømme, men når man skal cykle 50 kilometer i lidt regnvejr, så bliver det hurtigt glemt, fordi det alt sammen er for en god sag, siger Christopher Juul Jensen.

VIDEO: Hop med Cristopher Juul Jensen og de andre ryttere på cyklen på dagens tur i og omkring Skagen.  

Selvom der ikke er nogle bjerge til onsdagens løb i Skagen, så kan en tur i regn og rusk på de danske landeveje stadig godt være udfordrende.

- Jeg tror bestemt, at hvis vi havde haft samme vejrforhold ved Tour de France, så var det blevet et helt andet cykelløb. Godt nok har vi ikke så mange bjerge i Danmark, men når det blæser på den her måde, så er det lidt, som er det et Galibier (stort bjerg ved Tour de France, red.), der ligger ned, siger Christopher Juul Jensen.

Hyggen er vigtig

Christopher Juul Jensen har blandt andet vundet Post Danmark rundt og en etape i Schweiz Rundt, og selvom dagens løb ikke betyder så meget på CV’et, så er det ikke uden betydning for Tour de France-rytteren.

- Det er selvfølgelig vigtigt at køre cykelløb, men det er lige så vigtig at tage ud og nyde en cykeltur i Danmark med sine venner. Når det så også er for at støtte op om familiehuset, så giver det enormt meget, siger Christopher Juul Jensen.

Udover at cykle med ved velgørenhedsløbet onsdag, holdt Christopher Juul Jensen også et foredrag, hvor pengene ubeskåret gik til Familiehuset på Skejby Sygehus.

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden