SENESTE NYT:

Frederikshavn får verdens første emissionsfrie færgerute

Frederikshavn Havn, Frederikshavn Kommune og Stena Line indgår aftale om at gøre ruten mellem Frederikshavn og Göteborg fri for udledning af klimaskadelige partikler med to 100% batteridrevne færger.

To nye færger skal senest i 2030 miljøvenligt fragte passagerer frem og tilbage på ruten, som administrerende direktør i Stena Line, Niclas Mårtensson, kalder historisk.

- Vores ambition er at lede udviklingen mod fossilfri søfart og bæredygtig transport til søs. Stena Line har bundet Danmark og Sverige sammen på tværs af Kattegat siden 1963, så i dag er en helt særlig dag. At vi i dag kan tage denne for os så historiske rute og føre den længst muligt ind i fremtiden med forpligtigelsen til to Stena Elektra-færger gør mig ekstra stolt, udtaler han i en pressemeddelelse.

De rigtige rammer

For at færgeruten kan blive helt fossilfri, er der behov for den rette infrastruktur, og derfor er det vigtigt, at de tre partnere deler ambitionsniveau.

- Frederikshavn Havn deler de høje og grønne ambitioner for færgetransporten, som muliggør projektet. Ligeledes viser byens virksomheder og DNA en unik evne til forandring, som også gør sig gældende for den grønne omstilling. At vi over tid gør os uafhængige af fossile brændstoffer på ruten Frederikshavn-Göteborg er ikke blot et positivt skridt for os, men for hele Kattegatregionen, siger Mikkel Seedorff Sørensen, administrerende direktør for Frederikshavn Havn.


Skal smitte af

I Frederikshavn Kommune tror man på, at klimaindsatsen bliver bemærket og får byens borgere til at følge trop.

- Stena Elektra er et fantastisk projekt for Frederikshavn. Vi ved af erfaring, at når kommunen går forrest, følger erhvervslivet og privatpersoner i de grønne fodspor. Relationen mellem vores by og Stena Line er historisk tæt, men denne ambitiøse aftale er ikke kun stor for os – den smitter af på hele Danmark, siger Birgit Hansen, borgmester (S) i Frederikshavn Kommune.

Se Birgit Hansen fortælle om, hvad planerne betyder her:

Ifølge aftalen skal færgerne indsættes på ruten senest i år 2030. 

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Til forsiden

Til forsiden