LIGE NU:

Frederikshavn fejrede mesterskabsjubilæum og spillede sig i Final Four

Frederikshavn White Hawks markerede fredag aften 30-året for klubbens første mesterskab. Med en sejr over SønderjyskE lykkedes det klubben at sikre sig en billet til Final Four.

Det er i år 30 år siden, at Frederikshavn IK for første gang vandt det danske mesterskab i ishockey. Siden er en enkelt mesterskabstitel mere blevet føjet til samlingen, men guldmedaljer er ikke noget, man er forvænt med i Danmarks nordligste ishockeyby.

Derfor blev guldheltene fra 1989 hyldet, da Frederikshavn White Hawks fredag aften mødte SønderjyskE i Metal Ligaen. Her havde klubben inviteret til 80'er fest, og på isen var Frederikshavn-spillerne iført trøjer, som lignede dem, der blev spillet i for tre årtier siden.

Flere af de spillere, som var med til at sikre Frederikshavn IK det første sæt guldmedaljer i klubbens historie, overværede fredagens kamp. Blandt andre Esben Nedermark, som spillede en fremtrædende rolle på mesterskabsholdet og som i dag er team manager for det danske ishockeylandshold.

- Det er specielt at blive hyldet. Det var selvfølgelig fantastisk at vinde dengang, men det mest fantastiske er faktisk, at man har været med til at gøre mange mennesker glade. Det betød meget for hele byen, og det er flot, at man så stadig bliver husket 30 år efter, siger Esben Nedermark.

Klar til Final Four

Frederikshavn White Hawks vandt fredagens kamp med 2-0 på mål af Christopher Frederiksen og Mads Larsen. Scoringerne faldt i slutningen første periode og midt i anden periode. Sejren betyder, at White Hawks er sikre på at være med, når der 31. januar skal spilles semifinaler i Final Four om Metal Cup-titlen.

Det er andet år i træk, at Frederikshavn er med i Final Four. Tidligere i år var holdet mindre end et minut fra at vinde Metal Cup-finalen i Gigantium i Aalborg, men høgene måtte i slutfasen se sig slået af Rungsted Seier Capital.

Aalborg Pirates er også med i denne sæsons Final Four, hvor de øvrige deltagere er Frederikshavn White Hawks, Rungsted Seier Capital og Herlev Eagles. Piraterne har for flere kampe siden sikret sig Final Four-billetten, men fredag aften satte de yderligere tre point ind på kontoen, da Esbjerg Energy blev slået med 4-2.

Pirates indtager førstepladsen i Metal Ligaen med syv point ned til Rungsted. White Hawks ligger nummer tre med ni point op til førstepladsen.

TV2 Nord var med direkte fra 30 års-fejringen af klubbens første mesterskab.