Foto: Jesper Christiansen

Frederikshavn i jubel: Havneudvidelser i fuld gang

Næste forår skal den nye havneudvidelse i Frederikshavn stå klar.

Til næste forår skal den nye 570 millioner kroner dyre havneudvidelse i Frederikshavn være færdig. Anlæggelse af den nye 600 meter lange nye hovedkaj er godt på vej, og havnedirektør Mikkel Seedorf glæder sig over de mange nye muligheder, da han var på den første tur på den nye kaj.

- Det er helt fantastisk. Vi har snakket om det i 5 år, og så at se det nu blive til en realitet, det er helt fantastisk, siger havnedirektør Mikkel Seedorf, mens han for første gang er på visit på den nye hovedkaj.

Tusindvis af tons sand er pumpet ind til den nye 600 meter lange kaj, som er den nye hovedkaj i 1. etape af den store havneudvidelse i Frederikshavn. Havneudvidelsen giver Frederikshavn Havn 120.000 kvadratmeter nye erhvervsareal.

Havneudvidelsen skal være med til at tiltrække nye virksomheder til byen.  Det amerikanske ophugningsselskab Mars har allerede aftale med havnen og de får plads på den nye havn.

Amerikanerne er ikke den eneste virksomhed, som er på vej til Frederikshavn. Havneudvidelsen ventes at skabe 250 nye arbejdspladser.

- Vi har et par projektet, som er fortrolige og som vi ikke kan løfte sløret for endnu, men det er to meget spændende projekter omkring noget gods, siger Mikkel Seedorf.

Allerede inden den første etape er færdig, har Frederikshavn Havn sat gang i udvidelse nummer to, for havnen skal være endnu større.

- Det viser mig, at der ikke er noget, som er umuligt, hvis man har de rigtige krafter fra byrådet og ned til vores medarbejdere. Hvis vi har en vision og gør det rigtige, så kan tingene lade sig gøre, siger havnedirektøren.

Etape et ventes færdig til næste forår. 

02:12

Til næste forår skal den nye 570 millioner kroner dyre havneudvidelse i Frederikshavn være færdig.

Luk video