Frederikshavn Kommune i beredskab for at bevare 26 arbejdspladser

Frederikshavn Kommune går nu i offensiven for at bevare alle de statslige arbejdspladser i Forsvaret. 26 flådearbejdspladser kan være på spil.

I forbindelse med regeringens udspil onsdag til et nyt forsvarsforlig er der forlydender om, at 26 flådearbejdspladser kan blive flyttet fra Frederikshavn til henholdsvis Korsør og Varde. Det vil Frederikshavn Kommune stoppe i opløbet.

Vi er i beredskab, og det er vi, fordi vi kæmper for vores område, og mest af alt vil vi gøre opmærksom på, at vi kæmper for hver eneste arbejdsplads.

Birgit Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune

Et samlet byråd i Frederikshavn Kommune har derfor inviteret Forsvarsudvalget til Frederikshavn hurtigst muligt, fordi byrådet vil vise folketingspolitikerne, at der i Frederikshavn Kommune findes for to milliarder kroner moderniserede forsvars faciliteter, som kommunen mener berettiger, at hver og en af de statslige arbejdspladser skal forblive i Frederikshavn.

- Vi er vågne. Vi er i beredskab, og det er vi, fordi vi kæmper for vores område, og mest af alt vil vi gøre opmærksom på, at vi kæmper for hver eneste arbejdsplads. Vi kan være bekymrede for, at det her er en ”sniger”, at fjernelse af de arbejdspladser bliver lagt ind sammen med noget andet, siger borgmester Birgit Hansen (S) fra Frederikshavn Kommune.

Ifølge borgmesteren har Rasmus Jarlov, der er udvalgsformand, allerede svaret borgmesteren.

Det er ærgerligt, at Forsvarsudvalget ikke kan komme. Det ville være oplagt for dem, og vi vil gerne vise faciliteterne frem. Men invitationen står åben altid. 

Birgit Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune

- Vi har fået svar fra Rasmus Jarlov på vegne af udvalget. Han takker for invitationen, men det har de ikke tid til, fordi de sidder i forhandlinger. Det er ærgerligt, at Forsvarsudvalget ikke kan komme. Det ville være oplagt for dem, og vi vil gerne vise faciliteterne frem. Men invitationen står åben altid. Og så forsætter vi med at kontakte udvalgsmedlemmerne. Vi sidder ikke bare på hænderne og venter. Vi er i beredskab for at ville beholde hver eneste statslige arbejdsplads, siger Birgit Hansen.

Der er 2.000 ansatte i Forsvaret i Frederikshavn Kommune.

- Frederikshavn Kommune har en lang tradition som flåde by, og vores samarbejde med Forsvaret skaber synergi i hele kommunen. Derfor vil vi, som folkevalgte politikere og som skatteborgere, have forligskredsens opmærksomhed på, at Staten over de seneste år har brugt to milliarder på at renovere og modernisere de forsvars matrikler, som ligger her i kommunen. De skal også prioriteres anvendt i det kommende forlig, siger borgmesteren.