Foto: Frederikshavn Kommune

Frederikshavn markerer jubilæum med et festfyrværkeri af oplevelser

Frederikshavn Kommune løfter nu dele af sløret for deres planer for fejringen af sit 200 års jubilæet som købstad i 2018.

Den 25. september 2018 er en helt særlig dag, hvis man er frederikshavner. Her kan byen nemlig fejre sit 200 års jubilæum som købstad. Men selvom festen først går i gang til efteråret, tager den nordjyske havneby allerede forskud på festlighederne, når uret passerer midnat den 31. december.

Her tager Frederikshavn hul på et væld af arrangementer, der skal markere jubilæet hen over året, og som kulminerer i september måned og på selve fødselsdagen den 25. september. 

Blandt andet bliver byens borgere og gæster inviteret med ombord, når havnebassinet omkring byens velkendte Krudttårn og den gamle fiskerihavn fyldes med historisk skibe fra nær og fjern i weekenden fra den 21. - 23. september. 

- Frederikshavn er en havneby. Havet og havnen er det, som frederikshavnerne er rundet af. Det er her, at de fleste af byens gæster kommer ind med færgerne. Derfor er havnen helt naturligt centrum, når byen fejrer sit 200 års jubilæum. Vi benytter den gode anledning til at sætte Frederikshavn på Danmarkskortet som en by, hvor vi får ting til at ske og viser vores gæster værtskab i verdensklasse, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Vil tiltrække turister

I Turisthus Nord ser man også frem til det store jubilæumsår, og her vil man markedsføre de mange spændende oplevelser med henblik på at tiltrække flere turister fra ind- og udland.

- Jubilæumsåret i Frederikshavn er et sandt festfyrværkeri med en bred vifte af unikke oplevelser, der ikke kun appellerer til kommunens borgere, men i særdeleshed også til turister. I Turisthus Nord vil vi derfor markedsføre de største events sammen med vores samarbejdspartnere, og vi har også valgt at stå for jubilæets hjemmeside, siger René Zeeberg, turistdirektør i Turisthus Nord.

- Den store bredde i jubilæumsprogrammet viser, hvor meget vi har at byde på i vores område, og de forskellige aktiviteter appellerer både til børnefamilier og voksne. Vi glæder os til at være en del af jubilæumsåret i Frederikshavn, og vi vil gøre vores til, at det bliver en stor succes, fortsætter han.