Mogens Brag (V): - I sidste ende bliver det op til de to byråd, for der er selvfølgelig økonomi forbundet med at blive Team Danmark-kommune. Foto: TV2/Nord

Frederikshavn og Hjørring håber på fælles Team Danmark-kommune

Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune arbejder på i fællesskab at blive Team Danmark-kommune - til glæde for områdets sportstalenter.

Frederikshavn og Hjørring Kommune satser på, at de i samarbejde kan komme på Danmarkskortet over kommuner der er en del af Team Danmark.

- Der er interesse for det både i Frederikshavn og Hjørring, og vi er i øjeblikket i gang med at finde ud af, om det er muligt. I sidste ende bliver det op til de to byråd, for der er selvfølgelig økonomi forbundet med at blive Team Danmark-kommune, siger Mogens Brag (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune til kanalfrederikshavn.dk.

Landets to nordligste kommuner samarbejder allerede på flere kulturelle områder. Lydkanten er ét af flere eksempler. Her får lokale musikere chancen for at dygtiggøre sig i deres nærmiljø.

Team Danmark har i dag 22 elite kommuner. I Jylland drejer det sig om følgende kommuner: Aalborg, Viborg, Randers, Holstebro, Herning, Silkeborg, Aarhus, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding, Esbjerg og Haderslev.

Ifølge Mogens Brag ønsker Team Danmark at lave aftaler med flere kommuner, og der åbnes nu op for, at kommunerne kan gå sammen. Flere krav skal opfyldes. Der skal blandt andet være eliteidrætsskoler. Det får Frederikshavn Kommune efter sommerferien, og Hjørring Kommune har det allerede. Derudover skal der ansættes en elitekoordinator. I Randers er det for eksempel den netop fyrede cheftræner i Vendsyssel Håndbold, Morten Arvidsson.

Hver kommune har fokus på at udvikle og understøtte lokale talentmiljøer, så de unge talenter kan udvikle sig til at kunne begå sig på højeste internationale niveau.

Elitesport skal gå hånd i hånd med uddannelse og arbejde. Derfor arbejder elitekommunerne tæt sammen med idrætsskoler, de lokale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. På den måde får talenterne mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse, skriver kanalfrederikshavn.dk.