Frederikshavn skal være centrum for bæredygtig genanvendelse

02:05

Virksomheden MARS forventer at genindvinde 200.000 ton forarbejdet stål om året.

Virksomheden MARS forventer at genindvinde 200.000 ton forarbejdet stål om året.

Ambitionen er at gøre Frederikshavn til centrum for bæredygtig genanvendelse af skibe og platforme.

Og torsdag blev det første skridt taget i den retning, da udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc.Dem.) indviede verdens første specialbyggede recyclingværft på Frederikshavn Havn.

Man forventer opstart af aktiviteter i oktober 2019, og det betyder, at Kim Thygesen, general manager hos M.A.R.S. Europe forventer mange ansættelser i de kommende måneder – op til 200 medarbejdere på havnen, når sitet er i fuld drift.

Vi recycler 97 procent af en rig

Kim Thygesen, general manager hos M.A.R.S. Europe

- Jeg er glad for, at den danske regering og Frederikshavn Kommune støtter op om det her unikke projekt. M.A.R.S. er én af verdens førende inden for bæredygtig genindvinding, mens Danmark og Frederikshavn Havn har store ambitioner inden for cirkulær økonomi, så det er et perfekt match. Vi glæder os utrolig meget til at tage sitet i brug og kunne tilbyde et grønt og bæredygtigt alternativ her i Europa til den måde tingene foregår i andre dele af verden, siger Kim Thygesen, general manager hos M.A.R.S. Europe.

Det 290.000 m2 store recyclingområde består blandt andet af et rensningsanlæg med to 2.500 m3 store opsamlingstanke, hvor regnvand fra alle arealer vil blive renset for eventuelle urenheder, en imponerende skibsrampe til ophaling af skibe med en længde på til 294 meter og et område til ilandtagning af offshore-installationer på op til 50.000 ton.

- Vi recycler 97 procent af en rig, forklarer Kim Thygesen, der tilføjer, at han glæder sig til at komme i gang.

 

Forsiden lige nu