Frederikshavn vil være værtsby for stort idrætsstævne

Frederikshavn håber på at blive værtsby for idrætsstævnet European Company Sport Games i sommeren 2023.

Omkring 5.000 motionister fra hele Europa skal om seks år dyste i forskellige idrætsdiscipliner i Frederikshavn. Det er målet for Dansk Firmaidrætsforbund, der har udpeget Frederikshavn som kandidat til at blive værtsby for idrætsfestivalen European Company Sport Games i sommeren 2023.

- Vi er klar til European Company Sport Games med alt det, vi er gode til her i kommunen. Sammen med erhvervslivet, foreningerne og borgerne skaber vi gode oplevelser for de gæster, som vi elsker at have på besøg. Ved idrætsfestivalen vil deltagerne få en oplevelse helt tæt på i flotte faciliteter og rammer inden for kort afstand. Det vil give en helt særlig stemning i hele kommunen, siger Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet), borgmester i Frederikshavn Kommune, i en pressemeddelelse.

European Company Sport Games er et idrætsstævne for arbejdspladser. Stævnet afholdes hvert andet år og finder denne sommer sted i belgiske Gent. Danmark har to gange tidligere været vært for European Company Sport Games. Det skete senest i 2007, hvor Aalborg var værtsby.

- Frederikshavn har erfaring med store internationale idrætsbegivenheder og har præsenteret et professionelt bud, der harmonerer godt med idrætsfestivalens værdier og særlige stemning. Legene tiltrækker små som store arbejdspladser fra mange forskellige brancher, og for de danske arbejdspladser vil det være en unik mulighed for at knytte nye kontakter over idrætten og på sidelinjen. Vi skal vise vores hjemmebane frem, og vi er sikre på, at Frederikshavn Firmaidræts Klub og Firmaidræt Sæby sammen med de øvrige samarbejdspartnere kan løfte opgaven, siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund.

Det er planen, at Arena Nord skal fungere som hovedarena for stævnet, der løber over fem dage.

- Det er med stor stolthed, at Arena Nord og Frederikshavn Kommune er udpeget som den værtsby, der skal arbejde på at tiltrække European Company Sport Games til Danmark. Det beviser endnu engang, at Frederikshavns store indsat igennem flere år for at være gode værter har været rigtig, og at vi rent faktisk er og fremstår som gode værter. Nu går arbejdet i gang med at gøre os til det helt naturlige valg i juni 2018, siger Arena Nords direktør Per Malmberg.

Om det lykkes at få European Company Sport Games til Frederikshavn i 2023 afgøres i juni næste år.

Forsiden lige nu