Foto: Søren Broust Hansen

Frederikshavnere politianmelder kvinde: - Få så styr på dine hunde

En gruppe borgere i Frederikshavn vil nu involvere politiet i en sag om en kvinde, som ikke har sine hunde i snor.

En kvinde med to hunde har i den grad bragt sindene i kog hos flere borgere i Frederikshavn. De er sure over, at kvinden konsekvent lufter sine hunde uden at have dem i snor - og nu vil de ifølge kanalfrederikshavn.dk gå til politiet og anmelde hende.

- Hun kan ikke styre hundene, som går til angreb på andre hunde og jagter folk og biler samt løber ud på vejene. Senest i går blev en lille mops på 10 kilo skambidt i øjet af den ene hund. Politiet bliver altid involveret, men gør intet på trods af, at hendes handlinger strider imod loven, siger Mathias Dokkedal Holm, en af de utilfredse borgere, til kanalfrederikshavn.dk.

De utilfredse og utrygge borgere har i første omgang lavet en Facebook-gruppe - "Damen med de to løse hunde i Frederikshavn Kommune"

- Idéen med gruppen er at føre en log, dokumentere og vise tilkendegivelse, der kan bruges som dokumentation for problematikken, der spreder skræk, rædsel, utryghed og fare for dyr og menneskers førelighed i Frederikshavn. Det handler ikke om at udstille den pågældende person, men om at finde en holdbar løsning på dette seriøse problem, fortæller Mathias Dokkedal Holm.

Vi gør, hvad vi kan i sagen. Hvis hundene bider, kan man både få påbud om at holde dem i snor, men man også kan også gå så langt som til at give et påbud om aflivning.

Karsten Kjær, politikommissær, lokalpolitiet i Frederikshavn

Men Facebook-gruppen har ikke været nok - nu tager borgerne et stort skridt i kampen for at få de to hunde i snor, når de vil indgive en anmeldelse til Lokalpolitiet i Frederikshavn.

Ifølge Mathias Dokkedal Holm og Anders Jensen, hvis hund var den, der blev angrebet tirsdag af den ene af kvindens to løse hunde, har politiet kendt til problemet i flere år uden at gøre noget ved det. Anders Jensen har selv prøvet at anmelde det flere gange før, men denne gang skulle han få følgeskab af flere andre.

Hos lokalpolitiet i Frederikshavn har man onsdag over middag modtaget en anmeldelse fra de to herrer om netop hændelsen, hvor Anders Jensens hund blev bidt i øjet. Politikommissær Karsten Kjær oplyser, at en patrulje også har fået til opgave at lokalisere kvinden og forsøge at få løst problemet.

- Vi gør, hvad vi kan i sagen. Hvis hundene bider, kan man både få påbud om at holde dem i snor, men man også kan også gå så langt som til at give et påbud om aflivning. Men vi ved af gode grunde ikke, hvad udfaldet bliver i det her tilfælde. Først skal vi lige have det undersøgt nærmere, siger Karsten Kjær fra lokalpolitiet i Frederikshavn til TV2 Nord.

Ifølge hundeloven er det ikke direkte ulovligt at lufte sine hunde uden at have dem i snor - hvis man har fuldstændig kontrol over sine kæledyr, må man gerne lufte dem uden snor i byer og bymæssig bebyggelse. I parker og i skove skal hunden til gengæld være i snor for ikke at genere dyrelivet. Kun i afmærkede hundeskove må menneskets bedste ven løbe frit.

- Men altså, en hund må jo ikke bide andre hunde eller mennesker for den sags skyld. Så holder det jo hurtigt op med at være trygt at gå i gaderne, siger politikommissær Karsten Kjær.