Foto: Iben Hedemann

Frederikshavnsk NHL-håb: FIK har betydet meget for mig

18-årige Mathias From blev lørdag som den første frederikshavner nogensinde valgt i NHL-draften. Det unge stortalent roser nu sin barndomsklub.

En stor drøm gik lørdag i opfyldelse for ishockeyspilleren Mathias From. Den 18-årige frederikshavner blev valgt i den såkaldte NHL-draft, hvor klubberne i verdens bedste ishockeyliga fordeler kontraktrettighederne til verdens største ishockeytalenter imellem sig.

Mathias From blev valgt af storklubben Chicago Blackhawks i draftens femte runde.

- Det var nervepirrende at følge draften. Jeg blev mere og mere nervøs, som runderne gik, og derfor var det en dejlig følelse, da jeg endelig kunne se mit navn på skærmen, siger Mathias From til TV2 Nord.

From fortæller, at han fulgte draften sammen med sine forældre i hjemmet i Frederikshavn. Han var ude at skifte trøje netop som hans navn kom op på skærmen over draftede spillere, og derfor fik hans mor hurtigt kaldt på ham.

Det glæder Mathias From, at han blev valgt af Chicago, som vandt NHL-mesterskabet i 2015. Han har for kort tid siden været på et træningsophold i klubben, men her var der ingen der løftede sløret for, at klubben havde et godt øje til den frederikshavnske forward.

- Det var helt perfekt, at det blev Chicago. Jeg har været derovre og har fået et godt indtryk af klubben, og efter at de havde draftet mig fik jeg at vide, at de syntes, jeg havde gjort det helt vildt godt på træningslejren, siger From.

Mathias From har fået sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn, og han blev lørdag den første spiller nogensinde med rødder i Frederikshavn IK til at blive valgt i NHL-draften. From har i de seneste to sæsoner spillet for svenske Rögle, men minderne fra barndomsklubben er gode.

- Det var der min hockeykarriere startede, og derfor har klubben selvfølgelig betydet helt vildt meget for mig. Der er flere personer i FIK, som har betydet meget for min karriere og som altid har støttet op om mig. Jeg havde en ekstremt god tid i Frederikshavn, siger Mathias From.

Mathias From fik i den forgangne sæson sin debut for Rögles hold i den bedste svenske række, SHL, og her håber han på at kunne spille en endnu større rolle i fremtiden, før et nordamerikansk eventyr måske venter den talentfulde frederikshavner.

- Jeg regner med at spille videre i Sverige. Jeg skal forsøge at bygge nogle muskler på og fortsætte med at udvikle mig, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Mathias From til TV2 Nord.

Mathias From var ikke den eneste frederikshavner, der blev valgt i årets NHL-draft. Med draftens næstsidste valg tog årets NHL-finalister fra San Jose Sharks den 17-årige forward Joachim Blichfeld, som igennem hele sin ungdomstid har været holdkammerat med Mathias From i FIK.

- Det er kæmpestort at vi begge blev draftet. Vi har spillet sammen i det meste af vores karriere, og tog så for to år siden videre til hver vores klub i Sverige. Der har vi flere gange spillet mod hinanden, men uden for isen har vi altid været gode venner, fastslår Mathias From.

De to frederikshavnere skal i løbet af sommeren deltage i en træningslejr sammen med andre talenter fra de respektive klubber, der har draftet dem. At være draftet giver ikke nogen garanti for, at spillerne senere kommer til at spille kampe i NHL, men NHL-klubberne har to år frem i tiden de eksklusive rettigheder til at skrive kontrakt med de spillere, de har draftet.