Foto: Henning Bagger, Scanpix.

Frikendt for hjemmerøveri, men dømt for at gå med kniv

To mænd i 20'erne er torsdag blevet fængslet for våbenbesiddelse og trusler.

Selv om to mænd i 20'erne onsdag blev frikendt for anklagen om at have begået hjemmerøveri, slap de ikke for at få en fængselsstraf. De fik i alt 2,5 års ubetinget fængsel for våbenbesiddelse og afpresning.

De to mænd mødte i retten i Hjørring, tiltalt for at have begået hjemmerøveri mod en 97-årig kvinde i Syvsten ved Sæby i slutningen af marts i år.

Dengang mødte de maskerede op i kvindens hjem, bevæbnet med en 18 centimeter lang kniv, som de truede med, mens de stjal en medicinkasse, en taske og en pung. De blev afbrudt i deres foretagende, da politiet ankom til stedet. Den ene af gerningsmændene stak af, mens patruljen fik fat på den anden, en 21-årig mand. 

Læs også Maskerede gerningsmænd truede 97-årig med kniv

Retten fandt imidlertid ikke tilstrækkeligt bevis for, at det var et hjemmerøveri og frikendte altså de to mænd for det forhold. Til gengæld blev de dømt for at have været i besiddelse af kniven og for at have truet med den. Det oplyser forsvarer i sagen, Jens Christian Christensen.

De 2,5 års fængsel blev udløst af, at den ene af de tiltalte havde en lang reststraf liggende fra tidligere begået kriminalitet.