Seneste nyt:

Fyldt værft: - Det er lang tid siden, jeg har arbejdet så meget

De har travlt på værkstederne på Orskov Yard, hvor alle døgnets timer bliver taget i brug.

Orskov Yard i Frederikshavn har for alvor fået vind i sejlene. Alle dokkerne er fyldt op, og værkstederne har mere end almindeligt travlt. Lige nu arbejder skibsmontørerne sammen med resten af deres kolleger på Orskov Yard stort set i døgndrift.

- Det er fint i perioder. Det trives jeg godt nok med. Så har vi også perioder, hvor vi ikke har så meget, det er også godt nok ind imellem, fortæller skibsmontør Anders Mariager, og han bakkes op af sin kollega Frederik Sandkvist.

- Det er lang tid siden, jeg har arbejdet så meget, som jeg gør lige nu. Det er næsten hver dag fra 7 til 20, så der bliver kørt nogle timer igennem, siger Frederik Sandkvist til TV2 Nord.

Orskov Yard har netop udsendt deres resultat for regnskabsåret 2018/2019. Her kan man se, hvorfor alle mand har så travlt, som de har. Omsætningen lyder på 577 millioner. Overskuddet efter skat er på 21 millioner. Begge dele er højere end forventet.

- Som reparationsværft, der kan du typisk ikke se mere end de der tre måneder frem. Så lige nu er vi glade for den aktivitet, der er, og vi kan også godt se, at der ligger aktivitet to til tre måneder frem, men vi kan ikke se længere frem. Så vi ved i princippet ikke, hvad det er, der venter os til sommer, forklarer administrerende direktør for Orskov Yard A/S Lars Fischer til TV2 Nord.

 

Lige nu er alle dokkerne på værftet fyldt med blandt andet færger, der skal til service. I løbet af efteråret og vinteren har direktøren måtte sige nej til opgaver. Derfor er der bestilt en ny flydedok på 180 meter, der er klar om et års tid. Det er specielt offshore industrien og fiskerierhvervet, der vokser.

- Vi har nogle segmenter, hvor vi har set en stigende efterspørgsel, så det er egentlig positivt, siger Lars Fischer.

På værkstedet er de vant til op- og nedture i værftsindustrien. De glæder sig bare over, at det går godt lige nu.

- Vi har fire skibe inde bare på vores side, så det går rigtig godt, siger Frederik Sandkvist og kollega Anders Mariager supplerer:

- Det er jo dejligt. Det er også godt for byen, slutter Anders Mariager.