LIGE NU:

Google beskytter navnet Skagen som amerikansk varemærke

Flere virksomheder med navnet "Skagen" i deres navn har oplevet, at få afvist annoncer af mediegiganten.

Amerikanske Google beskytter navnet Skagen lidt for grundigt. Det mener en række virksomheder, der den seneste tid har oplevet at få afvist annoncer, fordi deres virksomhedsnavn indeholder "Skagen".

- Det der er problemet, det er, at hvis man forsøger at inkludere ordet "Skagen" i annoncerne, så bliver annoncen afvist, fordi det her amerikanske urmærke har registreret varemærket "Skagen", forklarer Per Allerup, direktør i virksomheden Bizon, til TV2 Nord.

Virksomhederne i Skagen får begrundelsen fra Google, at ordet Skagen krænker varemærke-lovgivningen, idet "Skagen" for dem er et amerikansk mærke inden for ure og smykker. Lige nu hjælper Per Allerup, der arbejder med markedsføring gennem søgemaskiner, flere virksomheder i Skagen, så de kan få deres annoncer godkendt, da det er en besværlig proces.

- Det er ikke særligt tydeligt, at de bliver afvist, og de færreste ved hvordan, de får dem godkendt, ved at kontakte Google.

- Jeg synes, det er forkert, at man kan registrere et bynavn som et varemærke. Det giver alt for mange problemer for de lokale annocører i Skagen, fortæller Per Allerup til TV2 Nord.

TV2 Nord har i dag forsøgt at få svar fra Google på, hvorfor "Skagen" kan registreres som et amerikansk varemærke, når det samtidg er en by i Danmark, og derfor bruges af mange virksomheder i deres navn, men Google er ikke vendt tilbage på TV2 Nords henvendelse.