Taget blev skrællet af grisetransporten i forbindelse med sammenstødet. Foto: Per Frank Paulsen

Taget på grisetransporten blev skrællet af i forbindelse med sammenstødet. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

63 døde grise: Tag skrællet af grisetransport

En grisetransport ramte viadukt på Sæbygårdvej. Chaufføren har ifølge politiet sandsynligvis ikke sænket lastbilens øverste dæk tilstrækkeligt.

En grisetransport kørte i morges ind i en viadukt på Sæbygårdvej vest for Sæby. Og flere grise er omkommet ved sammenstødet med broen.

Politiet blev alarmeret klokken 05.21, efter at grisetransporten havde ramt den motorvejsbro, der går over Sæbygårdvej. Ved det voldsomme sammenstød blev hele taget skrællet af lastbilen, og adskillige grise, der befandt sig på transporterens øverste dæk, omkom ved sammenstødet.

Ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi Torben Larsen er i alt 63 grise omkommet i forbindelse med uheldet. Enten som direkte følge af sammenstødet med broen eller ved efterfølgende aflivning foretaget af en dyrlæge på stedet.

- Ifølge vores oplysninger har chaufføren ikke sænket det øverste dæk af grisetransporteren, da han kørte under broen. Og tilsyneladende er han ikke vant til at bruge Sæbygårdvej til grisetransport, så det kan være årsagen til uheldet, siger Torben Larsen.

Vagtchefen oplyser klokken 09.30 fredag, at vejen så småt er ved at være ryddet, de døde grise er fjernet, og den nødvendige rengøring af kørebanen er ved at være slut.